inteckning uttag

Under de senaste två veckorna har det varit fler och fler långivare antingen öka sina bolåneräntor eller, ännu värre för konsumenterna, återkalla sina mest konkurrenskraftiga inteckning erbjudanden helt.

Vissa långivare har börjat öka bolåneräntor med drygt 0,5 procent, den högsta jag har hört av förra veckan var en 0,6 procent räntehöjning. Detta är mycket dåliga nyheter för husägare och dessa långivare är några av de största inteckning leverantörer i Storbritannien.

Dessa inteckning företag försöker skydda sina vinster eller brist på det eftersom den amerikanska kreditkrisen slog de finansiella marknaderna i Storbritannien. Jag tror att några av dessa stora bolåneinstitut kan hamna skada deras varumärke om de skär ut konkurrenskraftiga erbjudanden för sina kunder. I själva verket är en av långivarna medgav i ett pressmeddelande att de hade återkallat sina fast ränta inteckning för att det var så populärt och de hade inte råd att fortsätta att erbjuda det! Långivaren i fråga drog en mycket konkurrenskraftig, 4,99 procent på två års fast ränta inteckning från stängningsdags den lördag 29 mars 2008.

Tyvärr kan utlösa panik för de 1,5 miljoner människor som är på grund av remortgage detta år. Det skulle vara en bra idé att börja jämföra bolån så fort du inser att du kanske kommer mot slutet av din fast ränta inteckning affär. Jag skulle säga 6 månader i förväg är inte för tidigt att börja leta och många långivare kommer att tillåta en inteckning ansökan att stå för 3 till 4 månader, med den erbjudna räntan. Detta innebär att du kan få en fullt in inteckning ansökan accepteras i säg april, men hålla på tills din nuvarande affär löper ut, i säg juni innan du registrerar ditt nya inteckning ansökan. Om du har en god andel av eget kapital i ditt hem och en god kreditvärdighet flesta långivare kommer att vilja din verksamhet så kommer det att löna sig att shoppa runt efter de bästa inteckning erbjudanden.

Prishöjningar eller uttag produkt, Hursomhelst är detta det sista de 1,5 miljoner remortgagers 2008 behov, fler långivare att dra sina mest konkurrenskraftiga bolåneräntor.