inteckning utbetalning re-FI är levande och väl

Hem kapital är skillnaden i dollar mellan vad huset är värt och vad du är skyldig på det. Det värdet är rikstäckande i $ 11-12000000000000 sortiment gör det en riklig källa till kapital.

Enligt Freddie Mac: s kvartalsvisa refinansiera recension för det första kvartalet 2007, har sjunkande hemförsäljning och priser inte lyckats avskräcka husägare från att dra kapital från sina hem.

Freddie Mac rapporterade att 82 procent av Freddie Mac ägda lån som refinansieras under kvartalet resulterat i nya lån som var minst fem procent större än det ursprungliga beloppet för tidigare inteckning. Detta är samma andel av cash-out refinansierar som rapporterades under fjärde kvartalet 2006.

Undersökningen visade inte hur husägare använde den nyligen förvärvade pengar. De vanliga användningsområden är hemma förbättringar, betala av hög ränta kreditkort skuld, kostnader college, eller bara spendera bränslepåfyllning ekonomin.

En sak som är klar är dock att husägare använder inteckning refinansiering som ett billigare alternativ till HELOC s. Fast ränta inteckningar i genomsnitt 6,0-6,2 procent (beroende på lånet) under det första kvartalet och, hem kapital lån är generellt indexerade till en banks prime-räntan, för närvarande i genomsnitt 8,25 procent vilket ger en ganska bra incitament för låntagare att använda kontanter i refinansiera som ett alternativ till ett hem kapital lån.

Intressant många husägare som var i stånd att göra detta har refinansieras av prime justerbar ränta inteckningar (ARM: s) som var planerade för en ränte-justering någon gång under 2007. De uppskattar att endast 30 miljarder av 170 miljarder planerad till efterjustering förblev aktiv.

Rapporten visade att egenskaperna refinansieras under första kvartalet 2007 haft en median hus-pris uppskattning med 24 procent sedan det ursprungliga lånet gjordes i genomsnitt 3,3 år sedan. Är det konstigt husägare är att utnyttja denna guldgruva av kontanter?

Jack Krohn är en ledande fri lans författaren på Home Equity och frågor inteckning med över 40 artiklar på sin meritlista. Han är också den # 1 författare of Homeland Security artiklar i landet enligt Ezine artiklarna.