inteckning up-date

Letar du efter en inteckning? Du kan bli glatt överraskad att ta reda på vad som erbjuds. Borta är de dagar då det enda alternativet var ett 25 årigt lån på en vanlig rörlig ränta. Dagens bolånemarknaden är varierat och inspirerande och på grund av konkurrens mellan långivare, låntagare är i ett utmärkt läge.

Det är ett häpnadsväckande faktum att det finns omkring 4.000 olika lån som är tillgängliga och flexibla sådana, först introducerades i Australien och nu fånga den i Storbritannien, är bland de nyaste

Det finns ingen fastställd löptid med en flexibel inteckning. Det är helt upp till dig att göra valet av hur du spenderar dina lån, även om det är viktigt att inse att den är säkrad av din fastighet så det är mycket viktigt att du håller dig uppdaterad med din månatliga avbetalningar. Dessa inteckningar kan baseras på antingen en återbetalning typ, vilket är en bättre känd typ av lån, eller ett intresse bara inteckning. Det är också möjligt att kombinera de två.

Dessa inteckningar skulle vara perfekt för någon som planerar en paus från sin karriär av någon anledning, oavsett om det är för familjen åtaganden, som att starta en familj, resa, omskolning eller annan anledning. Med förbehåll för dina egna personliga termer, är det möjligt att minska eller ställa in betalningar för en period. Du kan också öka betalningarna och komma framåt i syfte att antingen ta dessa pauser eller att minska räntekostnaderna. Finansiering din kredit behov via denna typ av inteckning kommer att vara på en lägre ränta än kreditkort användning. Kom bara ihåg, är några lån säkrade genom ditt hem.

Några av dessa flexibla inteckningar inkluderar ett utbud av banktjänster, såsom checkhäften, kreditkort och direkta anläggningar debitering. Ett varningens ord dock, flexibla erbjudanden tenderar att ha bolåneräntor än några av de fast ränta erbjudanden runt för närvarande.

Om du är den typen av person som gillar att hålla inteckning detaljer separat från din personliga bank då denna typ av inteckning kan ta lite tid att vänja sig.

För den mer traditionella låntagaren, är en återbetalning inteckning värt att överväga. Fördelen med detta är att, så länge som betalningar hålls aktuell, kommer skulden att betalas ut i termen av inteckning. Den är enkel, okomplicerad och lätt att hantera. De månatliga avbetalningar delas mellan kostnaden för ränta och återbetalning av det lånade kapitalet. Under de tidigare åren av inteckning livet en stor del av den månatliga utbetalningen kommer, för det mesta, betalas i ränta. Eftersom åren fortskrider kommer dock mer och mer går mot återbetalning av kapital.

Det är värt att komma ihåg att det finns en brist på flexibilitet i denna metod. Under de första åren, är mycket litet kapital att återbetalas och totalt du får betala mer ränta än med en flexibel produkt.

För råd och idéer, få på internet och hitta en on-line inteckning mäklare, som kommer att kunna erbjuda dig information om de olika belåningen metoder och de mest förmånliga räntor. När de har dina uppgifter de ska komma upp med så många jämförelser som du behöver.

Inteckningar har verkligen förändrats under årens lopp och du ska finna att det finns en där ute som bara väntar på dig.