inteckning typer och råd för första gången köpare

För närvarande den brittiska bostadsmarknaden är i en period av stagnation ha sjunkit 3,6% sedan augusti och med huspriserna förutspådde att förlora i värde på upp till 10% år 2011, är nu en allt god tid att överväga att köpa en fastighet.

Med det ökande antalet och komplexiteten av inteckning produkter som erbjuds av många inteckning leverantörer, hitta den bästa inteckning baserad på varje husägaren omständigheterna är avgörande. Vikten av att välja den bästa inteckning råd kan understrykas genom mängden tid men ännu viktigare hur mycket pengar en inteckning rådgivare kan göra dig till ett välgrundat beslut.

De mest populära typer av bolån idag har fast ränta, standard rörlig ränta, tracker och intresse bara.

En standard rörlig inteckning skiljer sig från en fast ränta inteckning månatliga betalningar kan variera varje månad med tanke på de bastullsatser och på finansiärer “räntor.

En tracker baserad inteckning liknar en variabel inteckning men använder Bank of England basränta och en viss procent (att den finansiella leverantören kommer att lägga på) som ett sätt att beräkna månatliga betalningar, närvarande Bank of Englands basränta har varit på en låg ränta nivå under en förlängd tidsperiod och många tracker innehavare inteckning finns för närvarande låga amorteringar varje månad.

Fast ränta inteckningar tillåter husägare att hålla räntan på en konstant under hela perioden för återbetalning. För närvarande mängden fast ränta inteckningar som har godkänts har minskat kraftigt (särskilt under de två senaste åren). Sannolikheten för godkännande nu är mer starkt kopplad till en större insättning på ungefär 25%. Fast ränta inteckningar anses stabila planer, eftersom räntan inte varierar, vilket betalningarna kommer att vara samma för varje månad. Detta är bra för människor som vill veta var de är med sina finansiella åtaganden.

Intresse endast re-betalas bolån företräda en låst i tid, där inteckning innehavaren återbetalar kostnaden för deras intresse (inte huvudstaden) endast. Under tider av utmanande ekonomiska förhållanden, kan ett intresse bara planen hjälpa inteckning innehavare frigöras från återbetalningar under en viss tid. Även om inte lika vanligt som de andra tidigare diskuterade bolån, erbjuder vissa inteckning leverantörer här tjänsten och inteckning plan för husägare som kämpar för att göra sina återbetalningar.

vikten av kredit
Inteckning godkännande priser är notoriskt låga i dagsläget eftersom fler och fler inteckning leverantörer är försiktiga med vem de kommer att låna ut pengar till eftersom det har varit så många återtaganden på grund av husägare ställa in sina betalningar och utlåning till den allmänna nedgången på de finansiella marknaderna. Även om huspriserna faller, ned 3,4% under det sista kvartalet och förväntas minska med ytterligare 10% under 2011, de flesta långivare kräver nu en stor insättning för att visa att de är fast beslutna om att äga ett hem. En god kreditvärdighet är mycket eftertraktade och ofta avgörande under sådana svåra ekonomiska tider. Inteckning leverantörer anser första gången köpare som en risk och det är därför stora insättningar krävs nu.