inteckning tips och väsentligheter

När du ansöker om en inteckning är det inte om hur mycket du kan få, men hur mycket du har råd att missa varje månad. Men mycket du önskar att bo i huset av dina drömmar, vill du inte din inteckning för att göra alla andra saker i livet omöjligt. Men vet du vad du ska titta efter innan du ansöker om en inteckning? När det gäller att ansöka om en inteckning är det viktigt att vara förberedd. Ta inte någon risk och läs igenom dessa tips.

Akta dig för bolån med låg ränta
Annonserna på bolån med låg ränta ser mycket tilltalande, men ofta de inte nämner den “finstilta”. Räntan kommer troligen att vara lägre i början, men på sikt kommer du att betala mycket mer. Räntan kommer mestadels att höjas efter en viss tid. Vanligtvis händer efter det första året, så se till att du går igenom det finstilta av inteckning.

En låg ränta inteckning är inte alltid billigare
De vinster i en låg ränta inteckning brukar försvinna efter en dyr livförsäkring kostnad eller andra dolda kostnader. Detta är förståeligt eftersom bolåneinstitutet vill göra en vinst. Därför är det möjligt att förlora mer pengar med en lägre ränta. Det rekommenderas att ta en inteckning med en normal ränta och kanske en billig försäkring.

Tänk framåt
Om du planerar att låna extra pengar för ett hem förbättring, då detta kan vara viktigt för din inteckning. Det kan också vara viktigt att veta om du kan migrera din inteckning när du flyttar till ett annat hus. Dessa framtida utvecklingen måste vara i rådgivningen av inteckning rådgivare.

Be om en förklaring av de råd
Efter samtalet med din rådgivare, be din inteckning rådgivare hur han kom till hans sista råd. Låt din magkänsla spelar en viktig roll i att acceptera detta råd. Att ansöka om en inteckning är ett viktigt beslut där en grund av tillit behövs. Att köpa ett hus bara händer ett par gånger i ditt liv, så se till att du litar på råd av din inteckning rådgivare för 100%.

Låt dig inte frestas av bolån som investerar i aktier
I vissa inteckning konstruktioner sparar du upp till din slutbetalning genom att investera de lånade pengarna i aktier. Ofta orealistiska höga räntor är indicerat för dessa inteckningar. Du lockas med citat som: “Denna fond kommer att ha en genomsnittlig produktion på 22% under 30 år.” Vad de inte berätta för dig är att den fond har komponerats efter denna period, vilket gör det mycket enkelt att välja en komposition med en hög utsignal. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida resultat.

Ta en lämplig räntebindningstid
Detta är den period för vilken bolåneräntan är fast. Ju längre perioden, är den högre räntan. Det är lämpligt att välja en kort räntebindningstid, eller en rörlig ränta när räntan sjunker eller förblir densamma under lång tid. Välj en längre period om du tror att räntan kommer att stiga.

Att ansöka om en inteckning kommer förmodligen vara den största ekonomiska beslut du tar i ditt liv. Du skulle bättre ta din tid och få lite goda råd. För att få några anständiga råd från din rådgivare, är det viktigt att du har en bra överblick över din privatekonomiska situation, nu och i framtiden. Rådgivaren kan sedan ge dig flera alternativ baserat på dina personliga förhållanden och därmed hjälpa dig professionellt när de ansöker om en inteckning.