inteckning tips och nackdelar med refinansiera lån för människor med dålig kredit

Om du fastnar i några höga räkningar kreditkort och din kreditvärdighet slirar, en av de bästa sätten att omedelbart förbättra din kredit är ett hem kapital lån. När lånet stänger, husägaren har cash-on-hands för att betala räkningar. Resultatet: deras kreditvärdighet börjar förbättras omedelbart.

Banking exekutiva Dan Ambrose refererar till dem som “band-stöd lån”, även känd som den 28/2 i inteckning jargong.

“De flesta sub-time lån är kortfristiga lån, inte en pappers-marknaden, vilket innebär en fast ränta under två år då lånet justerar.”

Han pratar om 30 inteckningar år refinansiering för personer med mindre än stellar kredit. Långivare erbjuda ett hem-vinstandelslån till ett fast ränta i två år, och sedan lånet omvandlas till en rörlig ränta lån, där räntan varierar med prime-räntan på den tiden.

Det är den ned-sidan till “Band-Aid lån.” Långivare oftast ut högre räntor för personer med lägre kredit poäng. Dan varnar konsumenterna för att förbereda sig för när lånet konverteras. Husägare kan få en högre ränta än den ursprungliga bostadslån, och sina månatliga betalningar kan slå dem hårdare.

Om konsumenterna ta kontanter från sitt eget lån och pay-off sina räkningar i sin helhet, efter 18 månader av perfekt avbetalning, säger Dan konsumentens kredit förbättras till den grad att “nu varje bank kommer att ta itu med dem.”

Om du tror att ett hem-vinstandelslån kan spara forma dina fordringsägare, se upp för den aktuella bostadsmarknaden i ditt område. “Titta på marknadsplatsen, såg jag skriften på väggen”, säger Dan. “De fastighetsvärdena går ned. De börjar sakta ner drastiskt. ”

Och det finns andra potentiella vägspärr för villaägare i denna situation. Lägre hem värden innebär mindre eget kapital och möjligen inte tillräckligt med kapital för att tillfredsställa sina betalningar behov. Om kapitalet inte räcker för att betala alla dina räkningar, och efter två år dina betalningar är ännu högre än tidigare, kan du möjligen sätta dig i en sämre situation.

“Människor med marginell kredit eller inget eget kapital har några alternativ såsom 125% lån för att komma framåt.”

En 125% lån erbjuder dig ett lån för mer än ditt hem är faktiskt värt. Prata med en inteckning professionell för att göra vissa kreditrisken är värt avkastningen. Dan säger viktigast, använda det egna kapitalet kontanter för att betala-off dessa räkningar innan du spendera pengar på din drömsemester.