inteckning tips hur man kan spara tusentals dollar

Låt oss komma igång

Utbilda dig själv. Få flera offerter. Inteckning mäklare kommer i allmänhet erbjuda en bättre affär än en bank, men det skadar inte att ringa en bank eller två för jämförelse också. Ett bra lån upphovsman kommer att tillbringa så mycket tid med dig på telefonen som du behöver. Och en verkligt professionell lån beställaren kommer att ställa tillräckligt med frågor för att förstå dina mål. Om du inte mår bra om ett samtal, lita på din instinkt, över dem från din lista och gå vidare.

Få allt skriftligen

Se till att be om god tro Uppskattningar. Det kan finnas en hel del kostnader i samband med att få en inteckning. Du vill se varenda en. Jämföra God tro Uppskattningar kan vara en utmaning, eftersom olika bolåneinstitut ofta använder olika terminologi. Låt inte det hindra dig. Det är också en bra idé att fråga inteckning mäklare om det finns några ytterligare kostnader som inte visas på uppskattning.

ignorera den effektiva räntan

APR eller Effektiv ränta, ursprungligen avsedd att hjälpa låntagare jämföra bolån. Jag kommer inte gå in på de inblandade matematik, men i princip April var en bra idé. I praktiken har det visat sig vara värdelösa. Långivare inte alla använder samma inklusionskriterier metoder beräkna april För att lägga till förvirring, justerbar ränta inteckning beräkningar är notoriskt missvisande. Men det är okej! April involverar två variabler, notera ränta och kostnader stängning, och allt du behöver för att se är på god tro uppskattning.

Punkter kontra hastighet

Jag har varit en Florida inteckning mäklare sedan 1989. Mitt företag är också licensierad i Georgia, Massachusetts, och Virginia. Vi pratar med många människor om hem finansiering. Det är min erfarenhet att när människor är shopping för en inteckning de ofta fixera på räntan, och har utsikt över de punkter. Ränta och punkter är omvänt relaterade. Om du inte anger att du inte vill betala poäng en långivare är sannolikt att priset ditt lån med en eller två punkter. Detta kommer att göra din kurs lägre, men det kan inte vara en bättre affär. Om det lägre priset sparar femtio dollar i månaden på din betalning, men du betalar en extra fem tusen dollar i poäng, kommer det att ta dig åtta år att komma ikapp med kostnaden av punkterna. Gör matten.

Marginalen fällan

Många justerbar ränta inteckning program erbjuder nu en mängd olika marginaler för dig att välja mellan. Detta innebär att du kan ha en möjlighet att kontrollera din framtida räntan. Förr eller senare alla justerbar ränta inteckningar anpassa sig till en ränta som är lika med ett index plus värdet av din marginal. Du har ingen kontroll över den i index. Men om du kan få en lägre marginal du kommer att ha en lägre ränta (när ditt lån börjar justera) så länge du har ditt lån. Dina god tro uppskattningar bör alla ange marginalen för ditt lån. Ring enskilda inteckning mäklare och berätta för dem att du är intresserad av en lägre marginal. Var inte blyg. Det är dina pengar!

Pre-betalning straff, bra och dåligt

Som en Florida inteckning mäklare licensierade i flera delstater jag diskutera finansieringen med många människor varje dag. De flesta människor är obenägna att överväga ett lån med en förskottsbetalning straff. Men det är värt att titta in. Lägga till en förskottsbetalning straff för ditt lån kan sänka din ränta betydligt. Förskottsbetalning straff förfaller normalt efter tre år, men nyligen många långivare har börjat erbjuda ett val av en, två, eller tre straff år. Kommer du att vara kvar i hemmet förbi utgången av förskottsbetalning straff? Om du överlever det straff du har minskat din månatliga betalningar så länge du har lånet. Som kan lägga upp. Och det inte kosta ett öre!

Välj klokt

Det finns ett otroligt antal inteckning program att välja från dessa dagar. Du kan välja en fast eller justerbar ränta inteckning. Eller kanske du väljer en av många hybrid bestämd period justerbara program utformade för att ge komfort för en fast för ett förutbestämt antal år innan du börjar justera. Intresse endast alternativ finns nu på både fasta och justerbara ränta program. När du väljer din inteckning programmet tänker om dig själv. Alla beslut kan bara motiveras om det är vettigt i samband med ditt liv.

copyright 2007 James W. kemish. allt innehåll. alla rättigheter reserverade.