inteckning tips hur man får handpenning för din inteckning – hypotheque.

När du ansöker om ett bostadslån, är en av de viktigaste frågorna banken kommer att undersöka om du har en handpenning och hur mycket det är. Även en liten en kommer att ha en inverkan på lånet – hypotheque.

Vilka är de metoder för att få en handpenning?

Det finns många olika metoder för att få en handpenning för din fastighet. Det finns de vanliga, vanliga sådana, men det finns andra som de flesta människor inte vet om, men jag har lärt mig om under de många år jag har varit rådgivare mina kunder om sina bolån. Det finns i princip tre sätt – hypotheque:
A. Din egna pengar
B. En gåva från en släkting
C. Medel som erhållits från andra människor eller på ett annat sätt

Dina egna pengar

Den vanligaste formen av handpenningen är medel att låntagaren själv redan besitter och kan lägga ner på en fastighet. Med andra ord kommer den person som begär inteckning och som kommer att äga fastigheten ger pengar till handpenningen själv. Detta kan vara från olika källor:

• De besparingar av låntagaren. Dessa medel kan komma från ett bankkonto, från investeringar som inte är låsta i som pensionsfonder, eller ens från ett bankkonto ett företag som du äger har (taux hypothecaire).

• RRSP: Det är möjligt med HPB (Home Köparens Plan) att den kanadensiska regeringen som inleddes 1990 för att använda din RRSP som en delbetalning för köpet av ett hem. Det är viktigt att känna till reglerna i HPB att se till att du kan använda den här metoden – pret hypothecaire.

• Likvida medel värdet av livförsäkring: Vissa livförsäkringsavtal har ett sparande i försäkringen. Du kan låna ett belopp mot kontanta värdet av ditt liv försäkring och att använda den som en insättning på ett hus – pret hypothecaire.

• Refinansiering: Om en potentiell egendom köpare som redan äger en annan bit av egendom, kan han kunna refinansiera egendomen och få ytterligare medel från refinansiering. Dessa medel kan sedan användas som en delbetalning och de skulle inte betraktas som ett lån eftersom det är låntagarna egna tillgångar används.

• Säkerheter garanti: Det är en komplicerad metod som du kan använda det egna kapitalet i en annan fastighet, även om det är intecknad, att garantera köpet av fastigheten. I huvudsak är en säkerhet garanti på annan egendom därigenom skapat – taux hypothecaire.

De allra flesta långivare kräver att handpenningen vara i din ägo för de föregående 90 dagarna. Det är ett av de sätt som de använder för att följa statliga regler för att förhindra penningtvätt.

Allt detta säger att om du har dina pengar i kontanter (under madrassen) riskerar du att din långivare inte vara bekväm med din handpenning.

Handpenning från en gåva

En gåva kan ges till ett hem köpare och han / hon kan använda det som handpenningen på ett hem. Gåvan måste komma från en släkting. En make, förälder, farförälder eller barnet kan göra denna gåva. Även en gåva från en faster eller farbror kvalificerar – hypotheque.

Denna typ av gåva måste åtföljas av en “gåva brev”. Detta är ett brev som förklarar att pengarna är en gåva och inte ett lån som måste betalas tillbaka. (Se denna länk för en tom present brev du kan använda).

De flesta långivare insistera att gåvan medlen sätts in på bankkonto köparen av fastigheten före behandling av låneansökan.

Andra typer av avbetalningar

En handpenning som kommer från en annan källa än personliga tillgångar för låntagaren eller en gåva är ganska ovanligt, men det finns möjligheter.

• En gåva från banken: Detta är faktiskt en ingen handpenning bostadslån eftersom det är den bank som ger dig 5% (eller mindre) för handpenningen. Visst, har banken beräknat allt, och priset kommer att vara lite högre för att “gåvan” återbetalas före utgången av lånetiden – taux hypothecaire.

• Lån: Vissa produkter som är försäkrade av CMHC möjliggöra handpenning för att komma från ett lån. Detta är en ovanlig situation.

• RRSP lånet efter en HBP: I denna typ av strategi, kan du få en liten handpenning för ett hem även om du för närvarande inte har några pengar i en RRSP. Du måste ha RRSP lånet i 90 dagar, efter vilken period det sedan ersätts av HPB. Den RRSP bidraget ger dig en skatteåterbäring som du sedan kan använda för din handpenning. För att använda denna strategi, måste du starta RRSP lånet före februari, redan har förhandlingarna om köpet av fastigheten i kraft, och köpa fastigheten i slutet av våren, eller senast i början av sommaren. Om du känner att detta kan fungera för dig, skulle jag föreslå att du kontaktar en RRSP lån specialist.

• Försäljningspris balans: Under de senaste åren har fastighetsmarknaden varit mycket gynnsam för säljare och sålda fastigheter så lätt att avbetalningar i form av försäljningspriset balans praktiskt taget inte används längre. Ett försäljningspris balans är ett lån från säljaren till köparen för ett visst belopp som garanteras av ett topplån. De flesta banker accepterar avbetalningar som kommer från ett försäljningspris balans – hypotheque.

SLUTSATS: Handpenningen är en av de viktigaste förutsättningarna för en långivare för bolån. Det finns många strategier för att få ett minimum handpenning för ditt bolån. Vi skulle vara mycket glada att hjälpa dig att planera handpenningen för ditt nästa köp.