inteckning tips för nervösa köpare.

Här är en stor spets: ALLTID förhandla. Det första citatet du erbjuds är inte den nedersta raden. Det är lättare att få ett bättre avtal från en långivare om du har blivit erbjuden ett bra tidigare med en annan. Du kan använda detta som ammunition när du talar till lån officer.

Du kommer förmodligen att göra med ett callcenter eller en junior lån officer inledningsvis. Du kan säga att du är definitivt intresserad, men vill ha ett bättre avtal, avsluta konversationen, hänga upp, sedan vänta på dem att komma tillbaka till dig.

Köp i november eller december om du kan, du kan se hur huset fungerar på vintern, och eftersom detta är vanligtvis långsam tid på fastighetsmarknaden, kan du ha möjlighet att fiffla en “säsongsbetonad rabatt”.

Ser inte för en fastighet utan att lånelöfte för din första inteckning. Du kommer att ha mycket mer förhandlingsposition med säljaren, och kanske kan spara tusentals.

Du måste vara säker på att du har råd med de återbetalningar. Långivare överväga ett antal saker som arbetar ut hur mycket du kan låna, liksom de utgifter och din kredit historia, din inkomst och anställningsform, fastighetsvärdet. Medan långivare använder olika regler, de flesta av dem delar dessa riktlinjer.

En fast ränta inteckning verkar vara en bra idé i ansiktet av det, men de kommer ofta med högre straff kostnader. Om det finns en god chans att du kommer att betala tillbaka lånet före utgången av den avtalade tiden, kanske överväga en rörlig ränta som har lägre inlösen påföljder är ett mycket smartare val.

Du kan hitta en hel del företag som erbjuder mycket låga inledande priser, men dölja höga merkostnader inom det finstilta. Be dem att förklara alla extra kostnader, rörliga priser och betalningsvillkor. Inte bara läsa det finstilta själv.

När det gäller fastigheten själv, ta inte säljarens ord som reparationer har gjorts. Om säljaren går med på att göra reparationer, har din inspektören kontrollera att arbetet har gjorts innan stängning. Dito för några andra påståenden som gjorts av säljaren, kontrollera dem självständigt.

Om du tvivlar på en viss långivare eller säljare, eller om du har en känsla av att de blir slug med dig, bara gå iväg och fortsätta leta efter bättre avtal någon annanstans. Det finns ingen anledning att bli förtrollad av huset-köpprocessen, det är i slutändan bara en annan materialet bra, och du kan inte ta den med dig!

Och slutligen: Försök att hålla lånetiden så kort som möjligt. Ju kortare “termen” ju mindre du betalar i ränta. Du kanske tror att inteckning är billigare nu, men vad händer om du hamnar i ekonomiska svårigheter i tio år? Hitta en inteckning som har låg eller ingen förskottsbetalning påföljder, och betala bort det så fort du kan. Du sover lättare, och din bank kommer att se mycket sötare.