inteckning tips för första gången Hem köpare

Att gå igenom köpet av din första fastighet kan vara lite skrämmande. Ja, kan du läsa böcker och få hjälp, men att göra något för första gången är alltid lite stressande. Bara att lägga till din roliga, plocka upp en fastighet kräver också att du får en inteckning.

inteckning tips för första gången Hem köpare

Du har beslutat att fullfölja den amerikanska drömmen om homeownership. Först, grattis! Som ni kanske har hört eller läst någonstans, måste du hitta ditt drömboende och sedan ansöka om en inteckning för att betala för den saken. Detta råd är absolut och fundamentalt fel! I verkligheten, bör du fortsätta processen i exakt omvänd ordning.

Låt oss anta att du hittar den drömmen hem eller åtminstone en förrätt hem du är bekväm med. De flesta nybörjare får genast att inglasad titt i deras ögon när de börjar visualisera placeringen av sina möbler. Nästa sak du vet, de har gjort ett erbjudande på fastigheten. Om erbjudandet accepteras, de är extatisk tills plötsligt inser att de har 30 dagar eller så för att få en inteckning uppradade. De tävlar sedan ut till en långivare och be allt kommer tillsammans i tid. Med detta synsätt är oerhört stressande och du bör undvika det om möjligt.

Ett av de enklaste, men ändå mest effektiva, inteckning tips är att fokusera på timing. I det här fallet, jag hänvisar till tidpunkten för ansökan om ditt bolån. Enkelt uttryckt, du vill använda innan du någonsin går hus jakt. Denna process kallas att få lånelöfte för ett lån och det kommer att göra ditt liv så mycket enklare.

Fördelarna med att få lånelöfte för bostadslån är många. Först, är du under någon tidsfrist i samband med köpet av ett hem. Om det finns ett problem, kan du ta itu med det på ett lugnt, moget sätt. Andra, vet du exakt vad du har råd när du går hus jakt eftersom banken har redan berättat. Tredje, du kommer att bli betydligt mer attraktiva för säljare eftersom du redan har din finansiering uppradade. Detta gör dem mer bekväm eftersom det är en sak mindre för dem att oroa sig för. Du kan också använda detta till din fördel genom att förhandla fram ett bättre avtal med dem.

Om detta är första gången du köper en fastighet, kan du göra livet mycket enklare för dig själv genom att få pre-kvalificerad med en inteckning långivare. När du vet vad du har rätt till, kan du gå ut och shoppa loss för ditt drömhem.