inteckning tips för desperata

Det är ett märkligt faktum i den mänskliga naturen att människor kommer att pruta på ett paraply, men köpa ett hus på ett infall.

Vi förstår små summor pengar, vi vet vad de kan köpa. 200.000 är svårare att förstå, du kan inte montera den i fickan. Önskan att förvärva, i kombination med stress köpet, kan få folk att göra roliga saker. Med detta i åtanke, här är några tips för att granska när få en inteckning.

Se upp för “Deal Of A Lifetime”, den affär som verkar för bra för att vara sant. Bolaget kan spara pengar genom att skära ned på deras nivå av service.

När får en fast ränta: få en skriftlig redogörelse som detaljer räntan, hur länge räntan är bunden till, och därmed förbundna villkor.

När räntorna faller: prova och lämna dina återbetalningar som de är. Du kommer därför att betala mer än det lägsta varje månad. Du kommer att betala tillbaka ditt lån mycket tidigare. När priserna stiger igen du kanske inte behöver byta din betalning.

Betrakta en femton eller tjugo år. Försök att betala av dina lån snabbt. Använd en inteckning miniräknare med en amortering funktion, och se vad som är möjligt.

Håll din inteckning så liten som möjligt. Sikta * bekvämt * överkomliga.

Du hittar bolåneinstitut som kommer att sträcka dina kvalifikationer nyckeltal. De är inte gör dig en tjänst. Kvalificeringen är förhållandet av din totala inteckning betalning till din totala inkomst.

De traditionella nyckeltal är: Den inteckning betalning som 28% av din inkomst, summan av din inteckning betalning plus din månatliga betalningar skuld som 36% av din inkomst.

Försök att inte “churn” din inteckning. Varje gång du refinansiera du förmodligen drabbas slutförandet och icke återbetalningsbara avgifter.

Akta dig för förskottsbetalning påföljder. Många “Ingen avgift” krediter har en förskottsbetalning straff. Detta kan bli mycket dyrt om du planerar att refinansiera eller sälja ditt hus i några år.

Du behöver inte skriva en inteckning avtal som innehåller någon betydande förskottsbetalning straff, om du har bra kredit. En av de smartaste saker du kan göra med en inteckning är att förskottsbetala det.

Titta inte för ett hem utan att bli lånelöfte. Du kommer att ha mycket mer förhandlingsposition med säljaren, och kanske kan spara tusentals pounds.

Få en fullständig, professionell undersökning. Människan kan vara pervers, gärna spendera 150.000 på ett hus efter en halvtimmes tittande, men var-agg spendera 500 ta reda på om det är värt att köpa i första hand!

Ta reda på det sanna värdet av ditt hem. Få mer än en oberoende värdering. Jämför det med priserna på liknande storlek hus till salu i samma område.

Börja samla dokument. Ge din inteckning företag med dokument i god tid, låt inte din kurs lås löper ut!

Verbala (muntligt) avtal är värdelösa. När du köper eller säljer egendom, alltid få det skriftligt.

När du får ditt lån, kontrollera dina betalningar är korrekta – gör matematiken. Det finns en en av tio chans att du kan få betala mer än du borde.

Granska din inteckning regelbundet – detta, och möjligen remortgaging, kommer att se till att du betalar så lite som möjligt i ränta.

Slutligen, överväga följande tips från US Department of bostäder och stadsutveckling:

Var noga med att läsa och förstå allt innan du skriver;
Vägrar att underteckna några tomma dokument;
Köp inte egendom för någon annan;
Inte överdriva inte din inkomst;
Inte överdriva inte hur länge du har varit anställd;
Inte överdriva inte dina tillgångar;
Noggrant rapportera dina skulder;
Ändra inte dina självdeklarationer av någon anledning;
Berätta hela sanningen om gåvor;
Inte lista falska co-låntagare på din låneansökan;
Vara sanningsenliga om din kredit problem, tidigare och nuvarande;
Var ärlig om din avsikt att ockupera huset;
Inte ger falska verifikationer.

En inteckning är den största finansiella engagemang de flesta av oss någonsin kommer att göra, värt att spendera lite tid på att få det rätt!