inteckning tips, 4 saker du behöver veta innan att få ett bostadslån.

När man ser att få ett bostadslån du behöver se till att du ställa de bästa frågorna att hitta den inteckning som bäst passar din önskade eller situation. . Det är viktigt att veta vissa aspekter av det engagemang ni kommer att få in före detta, det är av denna anledning, att vi har beslutat att ge de fyra viktigaste frågorna du måste ställa en bank innan du få ett lån:
1.Interest takt. (Belopp, och det är fast eller justerbar?).
Räntan är i princip kostnaden för att låna pengar. Räntan påverkas av många faktorer som är relaterade och kommer att vara olika beroende på vilken typ av bostadslån du bestämmer dig för att välja. Här är de viktigaste orsakerna är inblandade i att bestämma om ett lån ränta:
· Ekonomiska villkor.
· Inflationsförväntningar konsumenter och företag tenderar att ha en stor inverkan på räntan.
· Lånet sikt.
· En låntagarens kredit.
· Mitt s skuld till tal.
När du väljer en räntesats om fast eller justerbar, är det viktigt att du förstår att fasta priser kommer att förbli densamma under hela lånets löptid, medan justerbara priserna kommer att gå upp när livet av bostadslån fortskrider. Jag skulle säga att i de flesta fall priset går upp som ska ner, så köparen akta om du vet vad jag menar.
2.Total stängning kostnad
Utgående kostnader är arvoden, avgifter och förutbetalda poster att bearbeta dina lån eller amorteringar. Utgående anskaffningsvärde sker vid den tidpunkt när kontraktet fullgörs och titeln överförs till köparen. En mängd olika kostnader som ett eller annat sätt påverkar låntagaren och säljaren, måste tas i beaktande. Utgående kostnader betalas i slutet av stängningen av lånet, därav namnet avslutande kostnader. Utgående kostnader kan inkludera en valfri kostnad för att sänka din ränta som är tillval på vissa inteckningar. Utgående kostnaden bör vara omkring 2 till 3% av det totala lånebeloppet. Något högre och ska kasta långivaren och flytta till en annan utlåning.
3.Ask för en GFE (Good Faith Uppskatta.) Få det skriftligt.
När du har slutfört din ansökan om lån, är långivaren skyldig enligt federala lagar för att ge dig en uppskattning av alla kostnader för att fullborda eller avsluta lånet inom 3 dagar efter det att en ansökan. Detta kallas för en god tro uppskattning.
Dokumentet i god tro om att långivaren har gjort, måste innehålla en bedömning av alla kostnader som låntagaren måste betala, liksom andra avgifter som långivaren måste avslutas lånet.
Andra kostnadsförslaget anges i dokumentet är: kostnader för fastighetsbildning, ansökningsavgift, hypotekslån försäkring och titel avgifter, etc.
4.Prepayment Påföljder (vad händer om du betalar ditt lån av tidigt)
En förskottsbetalning straff skulle kunna vara en bestämmelse i avtalet som säger att om du betalar fullt en inteckning innan ett visst bestämt datum, måste du betala böter.
Böterna är vanliga i bolån med justerbara räntor, som normalt har en lägre takt i början, men senare ökar.
Böterna är normalt en procentuell andel av det utestående kapitalbeloppet vid förskottsbetalning, eller ett par månader av intresse. Oavsett situation är, måste du se till att lånet du söker inte har en förskottsbetalning böter.
Så där har ni det, se till att du frågar långivare seminarier 4 frågor innan du tar ett lån med dem. Avhandlingar fråga kommer inte bara hjälpa till att få ett bra lån men också spara huvudvärk senare