inteckning terminologi förklarade

När du först ansöka om en inteckning, kan du känna att du har klivit in i en annan kultur med ett språk alla sina egna. Mer än sannolikt, är din inteckning professionella kastar många nya termer och uttryck på ditt sätt. Det är ett ansvar för att samma inteckning professionell för att se till att du förstår allt som är som förklarat för dig, så du ska aldrig tveka att be dem sluta och förtydliga. Men om du kan vända din ansökan möte beväpnade med viss erfarenhet av inteckning villkor, kan alla vara mer bekväm från början. Bekanta dig med följande och du kommer att vara ett steg före den genomsnittliga första gången låntagare.

HUD: HUD står för bostäder och stadsutveckling, och hänvisar till US Department of Housing and Urban Development Statement Settlement handlingar som hör till huset som skall finansieras. När ditt lån officer talar om att ha dig underteckna HUD, de hänvisar till att avvecklingen uttalande. Den “HUD” kommer närmare all payoff information, inklusive eventuella avgifter i samband med ditt bolån.

LTV och CLTV: LTV och CLTV står för lån till värde och Ackumulerad lån till värde (eller kombinerade lån till värde). LTV avser den andel av bostadens värde som är finansierat. Således en $ 80.000 lån för en $ 100.000 hem utgör 80% LTV. Högre LTV lån kan bära högre räntor och inteckning försäkring än lägre LTV lån. CLTV hänvisar till den kombinerade mängden finansieras mellan två lån för samma fastighet. Om $ 100.000 hem nämnts ovan har en första inteckning på $ 80.000 och en andra inteckning på $ 20.000, skulle de viseringar för dessa lån är 80% respektive 20% för en CLTV på 100%.

Beteckning 80/20: Beteckning 80/20 på samma tankegång, avser tekniken för att få 100% finansiering för en låntagare utan att använda ett program som erbjuder 100% på ett lån. 80/20 avser den andel av hemmet som kommer att finansieras med varje lån, 80% med den första inteckning och 20% med topplån. 80/15s, 80/10s, och så vidare är också tillgängliga och är alternativ du bör tänka på under advisement av ditt lån officer eller finansiell planerare.

Stips: Stips är krav, och de är de krav som avkunnats av din långivare och emissionsgarantier avdelning för att din inteckning ska rensas för att stänga. Vanliga stips är kopior av lön Män, kontoutdrag och verifikationer av hyran och sysselsättning.

VOR och VOE: VOR och VOE står för Kontroll av Hyra och kontroll av sysselsättning. Båda kan krävas av din långivare för att ditt lån ska godkännas. Inte alla långivare och inte alla lån kräver antingen en av dessa.

HELOC: HELOC, medan inte något du förmodligen kommer att få höra under din första inteckning erfarenhet, är en av de vanligaste inteckning akronymer. Den hänvisar till ett hem kapital kredit, vilket är ett alternativ låntagare har för att ta eget kapital ut ur sina hem. Med en HELOC, kan låntagare dra upp till det fulla beloppet av lånet så många gånger som de väljer, betala ner hela eller delar av beloppet och dra den tillbaka ut igen. På detta sätt är en HELOC ett lån som liknar ett kreditkort, förutom att den ränta som betalas på ett HELOC är avdragsgill.

Detta är inte en fullständig lista över den nya terminologin du kan stöta på när du säkra en inteckning, men förtrogenhet med dessa villkor kommer att hjälpa dig att förstå vad ditt lån officer eller finansiell planerare talar om när det blir dags att finansiera ett hem.