inteckning termer och definitioner

Inteckning processen kan vara lite förvirrande om du inte är bekant med de termer som används i processen. För att hjälpa dig, här är en lista över termer med motsvarande inteckning definitioner.

Mäklaren: En oberoende inteckning professionell som övervakar hela processen bostadslånet.

Lender: Verksamheten enhet som tillhandahåller och finansierar bostadslån.

Processor: Förbereder ditt lån för underwriting. Processorn gör vissa din inkomst är väl dokumenterad och verifierad, är bedömningen utförs, samt Titel och Escrow öppnas.

Escrow: Fungerar med titeln att certifiera payoff krav på alla befintliga panträtter. Escrow är en oberoende grupp som betalar ut pengar till alla parter i lånet transaktionen och garanterar full betalning.

Titel: Garanterar både låntagare och långivare har en ren titel på hemmaplan, garanterar att båda parter finns det inga felaktiga panträtter och att alla befintliga panträtt på hemmet planeras att betalas ut och tas bort.

Underwriters: Fatta beslut om att godkänna eller neka lånet. Anlitas av långivaren, är deras jobb att se över alla aspekter av lånet baserat på långivarens godkännande riktlinjer.

Automatiserad Underwriting: en datorgenererad lån godkännande. Denna automatiserade processen tar bara några minuter och är den snabbaste vägen till godkännande.

ARM: justerbar sats inteckning. En ARM har en fast ränta under en angiven tidsperiod. Efter den första perioden, blir lånet justerbar och hastigheten kan variera beroende på marknadens villkor. ARM betalningar är initialt lägre än betalningar till fast ränta. Detta är ett utmärkt alternativ för människor med skadade kredit, de som planerar att sälja sina hem på kort sikt eller som helt enkelt vill spara pengar på sina månatliga betalningar.

DTI: skuld till tal eller din totala månatliga skuld i förhållande till din brutto månadsinkomst. Till exempel om du har $ 2.500 i totala månatliga skulder med en total inkomst på $ 5.000, är ??din DTI 50%. Ju högre DTI, desto högre långivarens risk och 50% är vanligtvis den högsta tillåtna DTI.

Eget kapital – Mängden intjänade eller ägd intresse för din fastighet. Subtrahera den totala summan betalas på fastigheten från det beräknade värdet för att bestämma ditt eget kapital.

FICO poäng: De flesta långivare använder FICO poängsystem för att kvalificera låntagare. Den FICO poäng är ett nummer som tilldelas var och en av de tre viktigaste kredit arkiv (Experian, Trans-unionen, och Equifax). Detta antal beräknas utifrån din kompletta kredit profil och tar hänsyn till sena betalningar, saldon på handel linjer, förfrågningar om ytterligare krediter, domar, konkurser, total skuld, längden på kredit historia, och mer. Ju lägre FICO poäng, desto högre långivarens risk.

LTV: belåningsgrad. Till exempel: ett lånebelopp på $ 75.000 på ett hem värderas till $ 100000 motsvarar en belåningsgrad på 75%. Din kapital skulle vara $ 25.000 eller 25%. Ju högre belåningsgrad, desto högre långivarens risk.

Redovisade intäkter: Din egen resultaträkning om tillämpning kontra intäkter som kan verifieras oberoende. Användning av redovisade intäkter är ett utmärkt alternativ för egenföretagare individer eller personer med svårt att bevisa inkomst.

Att få en inteckning för ett hem inköp kan vara stressande. Om du förstår den jargong som används, kommer du att finna det mindre.