inteckning support-få den hjälp du behöver

Om du kämpar med din inteckning, kan du börja att återta kontrollen genom att skriva en månatlig budget. Detta är ett ovärderligt verktyg för att hjälpa dig att förstå hur du spenderar dina pengar, hur mycket pengar du är skyldig och vem du är skyldig. Även om detta kan vara irriterande, kommer det att hjälpa till när du närmar dig någon tredje part för hjälp och råd. Liksom för att fånga din månatliga utgifterna, bör du också överväga om det finns några andra sätt att du kan förbättra din situation. Till exempel:

• Kan du få en lägre inteckning betalning, kanske genom att förlänga, ta en betalning semester eller förhandla fram en lägre ränta?
• Har du rätt till förmåner som du för närvarande inte gör anspråk?
• Har du Mortgage Insurance betalning skydd som du kan göra anspråk på?

Samt eventuella inteckning efterskott, bör du också inrätta om du sitter bakom på andra lån, särskilt de säkrade mot ditt hem.

När du har en klar uppfattning om dina skulder och utgifter, kan det vara bra att söka oberoende inteckning råd från följande organisationer:

• Medborgarens Advice Bureau erbjuder juridisk, ekonomisk och nytta rådgivning, gratis för alla. Det finns byråer i de flesta städer och varje London-stadsdelen.
• Shelter är en nationell välgörenhetsorganisation som hjälper personer som har bostäder svårigheter. Deras råd är gratis, liksom deras råd linje.
• Riksgäldskontoret hjälplinjen erbjuder också gratis rådgivning om du är orolig för dina skulder.

Du kan också vara bra att tala direkt till din inteckning långivare. Många människor skräms av detta perspektiv och förutsätter att varje omnämnande av svårigheter kommer att göra problemet värre. I själva verket, långivare är allmänt sympatisk, och åtagit sig att hjälpa husägare. Tänk också vara säkra på att det finns skydd på plats och protokoll som bankerna är skyldiga att följa. Även om du redan är i inteckning efterskott, är återtagande alltid en sista utväg.

Medan du är i diskussioner med din långivare, bör du försöka ändå och göra en betalning i tid varje månad, om möjligt, även om det inte är för hela beloppet. Detta visar att du gör allt för att uppfylla dina åtaganden.

Beroende på din situation, det finns också ett antal särskilda system inteckning stöd som kan vara tillgängliga för dig. Några av dessa inkluderar:

husägare inteckning system

Om din familj inkomster har sjunkit på grund av arbetsbrist eller en minskning i timmar, kan du kvalificera sig för Villaägare Mortgage Scheme. Detta system gör att du kan skjuta upp en del av räntan på dina lån i upp till två år.

stöd för räntekostnader

Om du är ett hem-ägare som hävdar vissa typer av förmåner, kan du vara berättigad till stöd i att betala ränta på dina lån i upp till två år. Din lokala arbetsförmedlingen kan råda dig vidare.

inteckning rescue system

Mortgage Rescue Scheme är en Englands-bara statliga systemet, som drivs av den lokala bostadsmarknaden myndighet (om du bor utanför England, tala med din lokala rådet om likvärdiga system). De som är berättigade kan få ekonomisk hjälp för att bo i deras hus, antingen genom att sälja det till den lokala myndigheten och hyra tillbaka, eller genom att få en låg ränta lån för att betala av en del av sina lån. För mer information och kriterier för stödberättigande, tala med din lokala rådet.