inteckning stängning – att förstå vad du registrerat

Miljontals människor refinansieras nyligen sitt hem. Under denna refinan boom, trädde skrupelfria människor verksamheten och sätta många av dessa låntagare i dåliga lån. I många fall människor inte visste vad de skrev, och fastnade. Nedan är några saker som du bör ägna särskild uppmärksamhet åt.

Din inteckning notera är den juridiskt bindande dokument som beskriver detaljerna i lånet. Anteckningen kommer att bära vad som kallas “ryttare.” Ett exempel på en ryttare är en justerbar sats ryttare. Detta förklarar att ditt lån har en justerbar ränta och bör också tala om för dig hur länge räntan är bunden till, liksom marginalerna och mössor (hur mycket det kan justeras).

Sanningen i utlåning uttalande (TIL) kommer att berätta vad din ränta är, och april Den effektiva räntan är den verkliga kostnaden för lånet, det är räntan plus eventuella avgifter i samband med lånet. Den TIL kommer också berätta lånets löptid (tid att återbetala), mängden av dina betalningar, och när dina betalningar börjar.

Du kommer också att se en HUD-1 uttalande. HUD kommer att bryta ner alla uppgörelse avgifter i samband med ditt lån. Det kommer också att specificera det totala lånebeloppet, och mängden pengar du är skyldig eller tar emot.

Du bör ha ditt lån officer visa dokumentet som beskriver förskottsbetalning straff (PPP) eller avsaknaden därav. Det kommer att finnas ett avslöjande som talar om hur PPP är laddad och på vilka villkor.

Dessa är de grundläggande dokument som du vill granska noga. Du vill verkligen förstå allt som du skriver, men dessa listas är de viktigaste dokument som beskriver ditt lån.

Om du ser villkoren MTA Option, Option ARM, eller negativ amortering någonstans på alla dokument och du inte förstår vad de menar, ska du ha dem grundligt förklaras. Dessa program kan vara farliga. Kort sagt, kan du göra månatliga betalningar bara för att se ditt saldo ökar med dessa lån.

Den största sak du kan göra för att skydda sig är att ställa frågor! Om du inte förstår något – fråga! Det finns inga dumma frågor, och du kommer att vara en sårad av ett dåligt lån. Inte förstå vad det är du skriver är ingen ursäkt för att fastna med en skadlig låneprogram. Ansvaret är ditt att be om förklaringar av saker du inte förstår förrän du känner dig bekväm.