inteckning sparkonton

Mortgage sparkonton är ett annat sätt som en husägare kan lägga upp strategier för att betala av en inteckning. Avsikten är för husägare att använda denna typ av konto för att snabbt betala av principen om en befintlig inteckning. Denna typ av sparkonto är i grunden ett sparkonto där pengarna du sparar förskjuter ränta på ditt bolån. Du kan använda den för att hjälpa dig få ut av din inteckning mycket tidigare.

Låt oss inse det. Den genomsnittliga bolåneräntan är under trettio år. Skulle du inte vilja forska alternativa sätt att hjälpa dig att betala av dina lån förr? Mortgage sparkonton tillåter dig att betala ner inteckning och sätta dina pengar i andra saker istället.

Vad är en inteckning sparkonto?

En inteckning sparkonto är ett dedikerat sparkonto som är utformad för att kompensera den ränta du betalar på dina lån.

Bankerna länka din inteckning konto och dina specialiserade sparkonto så att ett intresse som kan bero på din inteckning reduceras med den ränta som du skulle ha genererats på din inteckning besparingar.

Här är ett förenklat exempel på hur detta fungerar:

Antag att du är skyldig $ 100.000 på din inteckning. Din ränta belopp för varje månad beräknas på ditt nuvarande saldo.

Om du har $ 3.000 i din inteckning sparkonto, då din ränta beräknas som om ditt saldo var $ 97.000.

Detta minskar den ränta du betalar, vilket avsevärt kan minska din huvudsakliga balans mycket snabbare.

exakt hur fungerar det?

De flesta inteckningar har återbetalningar som beräknas på en amorteringsplan. Detta innebär en del av varje betalning du gör betalar ränta och resterande del går till din huvudsakliga balans.

Om du har besparingar som hålls i din inteckning sparkonto, så även om din återbetalningsbeloppet inte ändras, ändrar du de delar av ränta och kapital balans du gör med varje betalning.

Detta kan betyda att du betalar mindre intresse och mer av ditt saldo med varje betalning.

Skälet är att man inte skriver kontroller mot inteckning belopp. Du bör låta denna summa kvar på kontot hela tiden. Dock är den tankeprocess som eventuella överblivna pengar kommer att tillämpas direkt mot din inteckning. Som ett resultat, kommer din inteckning betalas ut tidigare. Gör inteckning sparkonton låter lovande?

Tänk på det. Om det extra pengar var i ditt eget checkkonto, skulle du förmodligen spendera det på något som du egentligen inte behöver. På så sätt kommer de pengarna redan vara i inteckning konto. Denna strategi kan faktiskt fungera för alla som är disciplinerad. Du måste vara disciplinerad för att driva inteckning sparkonton så att de har en positiv effekt. Denna strategi kan tyckas lite komiskt för vissa, men det kan vara den lilla knuff som andra behöver för att få dem att spara sina pengar och lägg dem på hypotekslån. Olika saker fungerar för olika människor.

Tror du att denna strategi kommer att fungera för dig? Letar du efter andra sätt att refinansiera och betala ner din inteckning? Kolla in funktionerna i räkenskaperna inteckning sparande.