inteckning skyddskåpa kan vara din livlina

Om du vill ha en livlina som att hålla fast för att skydda mot att hitta dig själv utan arbete på grund av att ha drabbats av en olycka, sjukdom eller arbetslöshet så bör du överväga att ta ut täcka inteckning skydd. Mortgage skyddskåpa skulle, om det passar dina förutsättningar, ge dig pengar för att fortsätta uppfylla dina amorteringar varje månad och så ge dig sinnesfrid att du inte kommer att förlora tak över huvudet.

Mortgage skyddskåpa betalar ut efter att du har varit utan arbete under en förutbestämd tid, som kan variera från 31 till 90 dagar och majoriteten av politiken retroaktivt från den dagen du först kom ut i arbete. Policyn skulle sedan fortsätta att ge dig sinnesfrid och säkerhet i upp till 12 månader och med vissa leverantörer i upp till 24 månader.

Och medan locket kan vara en bra produkt om den är lämplig för din situation är det tyvärr inte lämpligt för alla och du måste se till att du skulle vara berättigade att ansöka innan du köper locket. Några av de vanligaste orsakerna som kan innebära att du inte skulle kunna göra ett påstående inkluderar om du är i pensionsåldern, lider av en redan existerande medicinska tillstånd eller bara arbetar deltid.

Mortgage skyddskåpa kan också bli mycket dyrt beroende på var du köper den från. Den höga gatan långivaren kommer att sälja dig en policy tillsammans med din inteckning på tiden för att ta ut, men det kan öka din månatliga kostnaderna avsevärt. Fristående leverantörer kommer att erbjuda mycket billigare premier för omslaget och tillsammans med detta att ge dig den viktiga råd som du behöver för att säkerställa en politik skulle vara lämpliga för dina behov.

Mortgage skyddskåpa kan vara din livlina och hjälpa dig att hålla tak över huvudet, men bara om du förstår produkten och vad den är kapabel till.