inteckning skydd försäkring kan hittas billigt

Om du går till en fristående leverantör av inteckning skydd försäkring kan du få locket mycket billigare än om du tar det med high street långivaren tillsammans med inteckning. Täck att du tar tillsammans med din inteckning kan lägga tusentals pounds på kostnaden för hypotekslån och du inte alltid får den information du behöver för att se till att inteckning skydd försäkring passar dina behov.

Mortgage skydd försäkring kan ge dig en skattefri inkomst när du har varit utan arbete under en tid kontinuerligt. Den tid du måste vänta innan du gör ett påstående kan vara allt från 31 dagar till 90 dagar beroende på leverantör och vissa leverantörer antedatera sin politik till den första dagen av er kommer ut av arbetet. När locket har börjat betala ut det skulle då fortsätta att ge dig en skattefri inkomst upp till 12 månader och med vissa leverantörer i upp till 24 månader, vilket ger dig sinnesfrid att du inte riskerar att förlora tak över huvud.

Om du blir oförmögen att arbeta, kan du få hjälp från staten om du uppfyller kraven för ekonomiskt bistånd, men den hjälp som de ger är ofta inte tillräckligt för att ge dig sinnesfrid – inteckning skydd försäkring kommer att säkerställa att du får ett månatligt belopp som kommer att täcka dina amorteringar.

Du behöver dock se till att en inteckning skydd försäkring skulle vara lämplig för dina behov eftersom det finns undantag som kan innebära att du inte skulle kunna göra anspråk. Några av de vanligaste orsakerna är om du bara arbetar i deltidsanställning, lider av en redan existerande medicinska tillstånd, eller är pensionärer. Du bör kontrollera enskilda politikområden som undantagen kan variera från leverantör till leverantör något och en etisk leverantör kommer att se till att du har tillgång till viktig information du behöver för att se till att en policy är lämplig.

Inteckning skydd försäkring kan träna dyrt men en fristående leverantör kommer att erbjuda de billigaste premier tillsammans med de bästa råd och det är viktigt att du förstår produkten, om det är att arbeta och ge dig den trygghet och säkerhet som det är tänkt att göra.