inteckning refinansiering vs topplån

Ska du gå för topplån eller föredrar refinansiering din första inteckning? Topplån är alltid erbjuds till högre ränta än den första. Dessutom minskar topplån ditt eget kapital i hemmet. Dessa två nackdelar av topplån ge övertaget till inteckning refinansiering. Inteckning refinansiering görs för att minska månatliga amorteringar och sänka räntan.

Refinansiering din befintliga inteckning innebär att ta ett annat lån för att betala tillbaka den första. Nu kanske du undrar varför behöver jag ett annat lån för att betala tillbaka den första och vad är fördelen med detta? Det finns flera fördelar med refinansiering men det viktigaste av allt är att minska din månatliga betalningar. Hur gör man det? Håll ett öga på de bolåneräntor. De är så dynamisk som börsindex! För närvarande är bolåneräntan vidrör den historiska bottennivån. Detta kan vara en bra tid att refinansiera ditt bolån.

Lås in din kurs nu för att få nytta av lägre ränta. Din nya långivare kommer att återbetala ditt första inteckning. Du kan enkelt sänka ner din månatliga betalningar med 1000-tals dollar, beroende på vad du betalar nu. I det långa loppet eller i slutet av ditt lån liv, kommer du att finna att du har sparat enormt mycket för dig själv genom refinansiering vid rätt tidpunkt.

Förutom besparingar, refinansiering ger dig också fördelen av uttag av eget kapital i ditt hem. Låt oss anta att du har första inteckning balans på $ 100.000 och din egendom värde är 200.000. Den nya långivaren kan erbjuda dig mycket mer än din första inteckning balans. Skillnaden i din första inteckning balans och det belopp du lånar från nya långivare kan användas för flera ändamål. Du kan använda dessa pengar för hem förbättringar eller för att köpa dig en ny bil. Refinansiering, sett ur detta perspektiv, inte bara sparar din förmögenhet, men också kan hjälpa dig att bygga nya tillgångar.

Det är bättre att refinansiera nu och spara stora summa pengar som kan användas för många andra ändamål. Efter refinansiering hittar du att din månatliga betalningar har gått ned och eget kapital i ditt hem är att bygga snabbare än någonsin.