inteckning refinansiering – viktiga faktorer att tänka

Numera är refinansiering en inteckning ett mycket attraktivt alternativ för villaägare med stora lån att betala av. Enkelt uttryckt innebär inteckning refinansiering du tar ut ett nytt lån för att betala av din nuvarande inteckning, och det nya lånet faktiskt har lägre räntor än din tidigare, vilket således resulterar i lägre månatliga betalningar. Detta faktum i sig är redan en
viktig försäljningsargument för många människor.

Inteckning refinansiering är också ett sätt att förkorta din inteckning mandatperiod, eftersom du kommer att kunna göra utbetalningar snabbare. Det gör också att du kan tjäna pengar på ditt hem kapital, vilket skulle ge en betydande summa pengar i fickan och gör att du kan använda den för andra personliga utgifter såsom projekt hem förbättring.

Men innan du bestämmer dig för refinansiering,
överväga följande faktorer först.

¡¤ Kontrollera din kredit värdering. Ju högre din kreditvärdighet, desto bättre dina chanser att få en lägre ränta på ditt lån betalning. Du bör också titta på hur marknadsräntorna gör innan du hoppar in i inteckning refinansiering.

¡¤ Kommer din potential refinansiering långivare tillåter dig att betala av en stor del av din inteckning? Det finns långivare som skulle bara hjälpa dig med ca 85% av din ursprungliga lånet.

¡¤ Räkna ut hur många “poäng” du ska betala i förskott, om något. En punkt, eller din premie, motsvarar 1% av din totala lånebeloppet.

¡¤ överväga fördelarna med en fast styrräntan istället för att gå med en justerbar sats inteckning (ARM). Armar är bra endast när nuvarande räntorna är nere, men kommer att ge dig en huvudvärk när priserna skjuta i höjden igen.

¡¤ Varnas: om du bara ute efter att refinansiera för att utnyttja lägre räntor eller för att spara mer pengar, bör du ta en titt på några avgifter och stängning kostnader som kommer med att ta ut din nya lånet. Ibland kommer de tillägg om avgifter uppgå faktiskt mer pengar än vad du kommer att spara om du tar ut lånet. Även om detta inte är fallet med din långivare, om du har råd
de avgifter, skulle du tänka bättre två gånger om inteckning refinansiering, eller se till att du har tillräckligt med pengar sparade för att täcka kostnaderna.

Om din långivare har en no-kostnad refinansiering
alternativet, vilket innebär att du inte kommer att debiteras för eventuella avgifter, inte utfall på möjligheten direkt. Ingen kostnad refinansiering innebär att din räntorna kommer att kapade upp, så ta en titt på dina löpande betalningar först liksom det belopp som du ska betala och spara när du utnyttja en inteckning refinansiering lån som kommer med avgifter för att se vilken uppsättning -up skulle vara till stor fördel för dig.

Refinansiering din ursprungliga hem hypotekslån är ett bra sätt för dig att minska dina månatliga räkningar, men det kan bara fungera om det verkligen kommer att spara mer pengar i det långa loppet. Även om du kommer att betala lägre räntor eller räkningar för ditt lån varje månad, bör du överväga hur den totala mängden pengar du kommer att betala för inteckning refinansiering kommer att påverka dig.