inteckning refinansiering vad du bör ställa långivaren

När refinansiering ett hypotekslån vad du vill uppnå är att byta ett lån som har villkor som inte är fördelaktigt för dig för en ny inteckning lån med villkor som uppfyller dina behov och budget. Det är därför det är så viktigt att kontakta långivarna lugnt och se till att de svarar på alla dina tvivel innan du ansöker om din inteckning refinansiera lån. Nedan följer en lista på fråga som du måste ställa långivarna och en kort förklaring av betydelsen av svaret.

hur mycket tar ni för de pengar som betalas?

Det är inte konstigt att vi inte har bett om räntan på denna fråga. Anledningen är enkel, är räntan inte den enda kostnaden du kommer att behöva för att klara av. Därför bör du fråga din långivare inte bara räntan utan också för alla andra extra avgift som du kan ådra sig under lånets återbetalning.

Även en långivare kan berätta att de bara ta ut viss ränta, är sanningen att du kan behöva köpa några rabatt poäng för att få denna kurs och sedan rabatt poäng kan enkelt förklaras som förbetalda intressen, om du verkligen vill veta den totala kostnaden för lånet, måste du lägga till dessa rabatt poäng till den avkastning som genereras av hastigheten.

Dessutom, är om räntan kommer att vara rörlig eller fast en viktig fråga. Fasta priser förblir desamma under hela lånets löptid men rörlig ränta kommer att ändras beroende på marknadens villkor, och därmed kan du få betala mer eller mindre än vad som budgeterats på grund av dessa variationer.

behöver jag för att låsa hastigheten?

Ibland långivare som erbjuder en hastighet och när kunden slutligen bestämmer, dikterade marknadsvariationer en ökning ränta och låntagaren behöver för att klara den nya räntan som när inkomsten är begränsad, innebär nytänkande lånet igen för framgångsrik återbetalning. Det är dock möjligt att erhålla ett skriftligt godkännande från långivaren låser räntan om du åta sig att besluta om låneansökan före viss tid.

vad är handpenningen krav?

När det gäller bolån, med undantag av rabatterade lån som VA lån eller andra subventionerade lån, innebär bristen på handpenningen avgifter för privata försäkringar för hypotekslån. Ändå kan en handpenning krävas av vissa långivare beroende på din kredit och återbetalningsförmåga. Se till att be långivaren om en handpenning krävs alltid, och om det inte är, vilka fördelar du kan få genom att tillhandahålla en (räntesänkning, längre återbetalning program, etc.).

Hur länge kan återbetalningen programmet sist?

Det finns många olika betalningsprogram och varje långivare erbjuder en mängd olika program. Därför är det viktigt att veta vad du kan ansöka om och om du kan dra nytta av en längre återbetalning program eller inte. Betalningsprogram kan vara allt mellan 10, 20, 30, till och med 40 år eller mer. Men de vanliga återbetalning program är 15 år, 20 år eller 30 år lång.

finns det några förskottsbetalning straff avgifter?

Det finns långivare som kommer att debitera dig extra för att betala tillbaka ditt lån tidigare eftersom de skulle förlora viktiga intäkter i form av intresse. Men inte alla långivare ut avgifter förskottsbetalning straff och inte alla som gör, tar ut höga straffavgifter heller. Alltså måste du ta reda på om avtalet omfattar denna avgift och hur högt blir det.