inteckning refinansiering när inte ta det

När räntorna är låga, husägare frågar ofta frågan: “Ska jag refinansiera?”

Medan låga priser är ofta lockande och kan vara en bra indikation på att inteckning refinansiering är en bra idé, det betyder inte att det kan gälla alla. Konstigt det än kan tyckas, kommer en hel del husägare vara bättre att hålla sig till sin nuvarande lån och ignorera de nuvarande låga priserna.

Som sagt, det finns vissa situationer när refinansiering inte gör någon mening. Låt oss ta en titt på dessa scenarier:

• När du inte planerar att leva i ditt hem för länge

Detta är verkligen något som du bör starkt överväga. Många husägare tror att refinansiering är ett bra val när priserna är låga. Faktum är, det finns vissa avgifter inblandade i inteckning refinansiering som bara kunde återvinnas genom att stanna i din bostad för en viss tidsperiod (kallas “break-even period”) -. Vilket kan ta flera år framåt, om du tror att du kommer att sälja ditt hus ett par år från nu, kan inteckning refinansiering inte vara för dig.

• När det aktuella marknadsvärdet på din fastighet är låg

Självklart är det ingen mening att refinansiera din inteckning om mängden nya lån är inte tillräcklig för att betala för den befintliga. På samma sätt, om det beräknade värdet på din fastighet är låg, kan din månatliga betalningar för det nya lånet är högre än din nuvarande lån.

• När du betalar för ditt lån i flera år

Säg att du är på tionde eller tjugonde betalning på ett 30-årigt lån. Refinansiering den till en annan 30 år kommer bara att öka den totala kostnaden för ditt lån.

• När du har ett par år kvar på ditt lån

Även om du är i trängande behov av kontanter, det är inte en bra idé att refinansiera ditt hem med bara några år kvar i den. Utöka dina betalningsvillkor kommer att pressa dig att betala mer. Till exempel, du har 5 år kvar på din inteckning och du ansöker om refinansiering som kommer att utvidga den till ytterligare 10 år (15 år lån), kommer den totala kostnaden för det nya lånet vara mer än vad du ska betala för de fem återstående åren även om den månatliga utbetalningen är betydligt lägre.

• När du inte vet hur du budget dina pengar väl

Det är en vanlig strategi för att använda refinansiering att betala räkningar kreditkort. Även om detta kan vara ett klokt val för vissa, medan andra som inte klarar sin ekonomi väl finna det givande först men mycket smärtsamt i slutet. Inte bara kommer du placerar ditt hus på linjen, är du placera även du hela din ekonomiska situation vid risk. (Notera: refinansiering raderar inte din kredit, är du omstrukturering just det.)

• När du redan har använt upp all det egna kapitalet i ditt hem

En faktor som i hög grad kommer att påverka priserna på ditt nya lån är mängden kapital du har i din bostad. Om du redan har lånat nittio procent av dig mer om ditt eget kapital, är chansen, du bara lägga på din ekonomiska bördan och inte riktigt dra nytta av fördelarna med refinansiering.

• När du har en dålig kredit värdering

Bortsett från eget kapital, är din kredit värdering en viktig åtgärd om du får en bra hastighet eller inte. Så om du har missat betalningar och pilled upp kreditkort räkningar, kan du inte vara kvalificerad till ett bättre pris.