inteckning refinansiering i Toronto

Husägare i Toronto är nu refinansiering sina lån i rekordtakt. Från och med januari 2009 har Bank of Canada släppte det är dagslåneräntan kraftigt, vilket gör att banker och bolåneinstitut att erbjuda en prime-räntan på 3%. Både fasta och rörliga räntor är på historiskt låga nivåer och långt under genomsnittet bolåneräntor för de senaste åren. Många konsumenter är villiga att betala straffavgifter tas ut av sin bank eller bolåneinstitutet att refinansiera befintliga bolån och dra nytta av lägre utbetalningar och minska räntekostnaderna på alla sina skulder.

Toronto och GTA områden under de senaste fem åren har sett en frenesi av att köpa verksamheten. Huspriserna ökade snabbt, vilket gör att mer och mer kapital för att bygga upp. Mortgage refinansiering är ett av de bästa alternativen för att utnyttja befintliga kapitalet och betala av skulder, såsom högre ränta bolån, kreditkort och personliga lån. Genom att sänka månatliga inteckning betalningar och minska betalningar på oprioriterade skulder såsom kreditkort, kan husägaren använda extra månatliga kassaflöde för att betala ner sina lån förr med förskottsbetalning privilegier som erbjuds av de flesta långivare i Toronto. En annan populär strategi är att använda låga räntor inteckning och en inteckning refinansiera att finansiera renoveringsprojekt för att öka fastighetens värde.

Till att börja med refinansiering, först kontakta en inteckning mäklare för att diskutera dina befintliga lån och personliga finansiella detaljer. En inteckning mäklare kommer att granska med dig hur mycket pengar kan sparas i totala räntekostnader genom refinansiering, samt ger dig en plan för att betala ner dina lån förr. Inteckning mäklare i Toronto har tillgång till över 40 långivare och kan förse dig med inte bara de låga bolåneräntor men också en mängd av inteckning produkter skräddarsydda för dina behov. I de flesta fall kommer en Toronto inteckning mäklare betalas av långivaren valt att finansiera din nya inteckning refinansiera med, alltså inte debitera dig några mäklare avgifter.

För att kvalificera sig för en inteckning refinansiera i Toronto, är din kredit värdering är den viktigaste faktorn. Banker och långivare inteckning söker FICO poäng i 620 plus intervall i genomsnitt att kvalificera sig för låga bolåneräntor. Ju högre poäng, desto bättre chans att du kommer att behöva godkännas till låga priser. Andra viktiga kvalificerande faktorer kommer att vara din inkomst och sysselsättning historia samt din belåningsgrad. För närvarande kan du refinansiera upp till 95% av ditt hem “bedömt eller marknadsvärde.

I Toronto och GTA, kan en typisk inteckning refinansiering vara stängd i cirka 14 till 21 arbetsdagar. En fastighet advokat kommer att krävas för att avsluta affären. Den genomsnittliga kostnaden för juridiska tjänster i Toronto är runt $ 800, beroende på antalet utbetalningar och andra avgifter.