inteckning refinansiering i skogslandet, texas

Hem värden i sydvästra Montgomery County, Texas, inklusive The Woodlands har varit mycket stabil, vilket gör inteckning refinansiering mycket lättare för invånare än sina jämnåriga i andra delar av området, för att inte nämna andra delar av landet.

Enligt uppgifter från den Multiple Listing Service för augusti månad 2009 ökade huspriserna marginellt under det senaste året med året hittills median enfamiljshus pris hem försäljning ökar från $ 211.000 till $ 215.000. Medan antalet försäljningar har förvisso minskat under det senaste året och antalet månader av inventeringen har ökat från 5,4 6.1 för är stabiliteten i detta område uppenbar.

Stabila hem värden är kritiska i inteckning refinansiering eftersom mängden pengar du kan låna är starkt beroende av marknadsvärdet på din bostad. För vissa låntagare som lagt lite pengar ner på inköp av deras hus på höjden av bostadsmarknaden, förmåga att refinansiera i dag, är AOS låg ränta miljö beror på en aktuell marknadsvärdering som visar stabila priser. Dessutom, Texas statens lag gränser, Äúcash-ut, au refinansiering till 80% av bostäder aktuella marknadsvärdet.

Vidare påverkar lån till värde procentsats även hastigheten och termer du får på ditt bolån. En låntagare försöker refinansiera ett lån på 60% av hemmet, kommer AOS aktuellt värde får en bättre ränta än någon som refinansiering till en 80% lån till värde. Det är mindre eget kapital, så mer upplevd risk för långivaren. De mest attraktiva priser kan hittas under en 60% lån till värde, och refinansiering möjligheter kan vara svårt att hitta mycket över 80%. Detta är delvis en följd av de dramatiska förändringar som skett med privata försäkringar för hypotekslån. Möjligheten att säkra PMI, som skyddar långivare mot standard på lån med låg husägare eget kapital, har blivit dyrare, och emissionsgarantier har blivit strängare. Många långivare är försiktiga att ta på någon refinansiera transaktion där privata försäkringar för hypotekslån krävs, även i en relativt sund fastighetsmarknad som The Woodlands.

Låntagare kan ha viss lättnad även om de har liten eller ingen rättvisa i sina hem. Tidigare i år meddelade inteckning jättarna Fannie Mae (FNMA) och Freddie Mac (FHLMC) refinansiera program utformade för att hjälpa villaägare som har liten eller ingen rättvisa refinansiera genom Freddie Mac Relief Refinance och Fannie Mae DU Refi Plus program. För att kvalificera sig måste ditt lån ägas av en av dessa inteckning byråer och ytterligare kriterier måste uppfyllas. En lokal bolåneinstitutet kan låta dig veta om du uppfyller kraven för något av dessa program.

Lyckligtvis för många Woodlands invånare, bolåneräntor i Texas är bland de lägsta i landet. Houston metro area bolåneräntor kan ofta hittas för 0,25% lägre än i andra delar av landet. Dessutom kan vissa delar av landet, som har identifierats som vikande marknader meddelas mycket mer kritiskt än området Houston.

I slutändan, om din boränta är mycket mer än 1-2% över nuvarande takt, är det vettigt att åtminstone överväga alla dina refinansiering alternativ. Don, låt? T den negativa pressen om hem värden och kreditkrisen avskräcka dig från att ta reda på om en inteckning refinansiering kan spara dig pengar.