inteckning refinansiering hur det kan hjälpa dig

När folk pratar om refinansiering sina lån, talar de oftast om att byta sina gamla lån med hög ränta med en ny inteckning på en lägre ränta. Med lägre skattesatser på 15 och 30 år fast inteckningar ränta med ungefär en hel halv procent, har många familjer dragit fördelar av ränta refinansiering. En halv procent, eller 50 räntepunkter (0,50), kanske inte låter alltför betydande, men då förvärras över ett år, eller flera år för den delen, kan du titta på en besparing på flera tusen dollar eller flera tiotals av tusentals dollar. Så du vill många att höra med dig lån innehavaren om refinansiering om nuvarande priser är lägre än den kurs som är på ditt lån dokumentation.

Refinansiering kan också användas för att göra en så kallad cash refinansiering. Med denna typ av finansiella transaktioner, måste du ha tillgång till eget kapital i ditt hem. Som ett exempel, om du är skyldig $ 100.000 på en $ 300.000 inteckning har du $ 200.000 av eget kapital. Du kan ta ut $ 200.000, betala av de resterande $ 100.000, och använda de återstående pengarna till vad du vill, till exempel hemmet reparationer eller tillägg. Oavsett om du kommer att kunna ta ut en fullständig $ 200,000 beror på den institution som du gör affärer med.

I vissa fall kanske du kan för att eliminera dina privata premier försäkringar för hypotekslån genom refinansiering. Om när du tog ett lån för ditt hem, var du inte kunde komma med en tjugo procent handpenning, kan du för närvarande betala privata försäkringar för hypotekslån (PMI). Men om det egna kapitalet i ditt hem är nu mer än tjugo procent, ska du be ditt lån om mottagaren vid refinansiering av PMI kommer att elimineras.

Människor refinansiera också att få ut av en justerbar sats inteckning (ARM) och in i en fast ränta inteckning. Ofta man väljer en ARM när räntorna är låga och ser bra ut, men framtiden för skattesatser är osäker. Nu, att fasta priser är relativt låg, kan det vara fördelaktigt att byta till en fast ränta inteckning om du vill veta exakt vad du behöver för att betala varje månad för livet av ditt lån. Man kan också försöka att refinansiera längden på sina lån för att spara pengar på räntebetalningar på lång sikt. Om en familj har en 40 år inteckning, och deras inkomster har stigit de senaste åren, kan det vara fördelaktigt att refinansiera till en 30 år inteckning för att betala mindre ränta under hela löptiden för ett lån.

En annan mycket intressant sätt att använda ett hem kapital lån är att konsolidera skuld kreditkort och göra kreditkort intresse ett skatteavdrag för dig själv. Du kan potentiellt spara dig en hel del huvudvärk om du använder ditt hem kapital för att lindra den smärta som orsakas av kreditkort. Men, bör du konsulterar en professionell finansiell rådgivare för att se om detta är en verklighet för din situation.