inteckning refinansiering grunderna

Din inteckning kan ha en 30-årsperiod, men inte många villaägare bo med samma lån så länge. I själva verket, den genomsnittliga amerikanska refinansierar hans eller hennes inteckning vart fjärde år, enligt Mortgage Bankers Association. Det, aos eftersom att betala av din nuvarande inteckning och ta ut en ny kan innebära stora besparingar under flera år. Dock kommer refinansiering med ett pris på kort sikt, så det, AOS viktigt att beakta både kostnader och fördelar innan du gör ditt beslut.

Varför refinansiera?

Här är några skäl att överväga refinansiering din inteckning:

Ett. För att få en lägre fast ränta. Om du tog ut en fast ränta inteckning flera år sedan och räntorna har sedan sjunkit, kan refinansieringen sänka dina betalningar avsevärt. En $ 150.000 inteckning med en 30-årsperiod och en ränta på 8 procent, till exempel, bär en månatlig betalning av $ 1.100. Samma inteckning på 6 procent kommer att ha en utbetalning på mindre än $ 900 per månad.

2. Om du vill växla till en fast ränta eller en justerbar ränta inteckning. Justerbar ränta inteckningar (vapen) erbjuda lägre räntor initialt, men vissa husägare hitta de fluktuationer stressande. Om priserna är på väg upp, kan du överväga att låsa in på en fast ränta och konsekvent månatlig betalning. Å andra sidan, om du vill minska din månatliga betalningar och är bekväm med ränteförändringar av en arm, skulle det spara pengar för att refinansiera till en ARM.

Tre. För att minska din månatliga betalningar. Refinansiering för en längre sikt kommer att sänka det belopp som du måste betala varje månad. Du kommer att få betala mer i räntekostnader under livet av ditt lån, men om du, Aore ha svårt att göra dina löpande betalningar, skulle denna strategi ge viss lättnad.

4. Att vända hem kapital till kontanter. Du kanske vill ta ut en ny inteckning med en större huvudman, i syfte att förvandla några av ditt hem kapital till kontanter för en stor kostnad. Detta kallas cash-out refinansiering. Fördelen med att ta ut ett lån mot säkerhet i ditt hem är att du kan få en lägre ränta än vad du kan med ett lån utan säkerhet eller kreditkort. Men om den ränta som erbjuds för din refinansieras inteckning är högre än din nuvarande takt, kan ett hem kapital lån eller kredit vara ett bättre val.

Är refinansiering rätt för dig?

Om du, Aore refinansiering i syfte att betala mindre ränta, ni vann? T brukar se de besparingar direkt. Det, aos eftersom långivare vanligtvis ut avgifter när du tar ut en ny inteckning, och du kan även få betala en straffavgift för att få ut av din gamla. För att avgöra om refinansiering ekonomiskt fördelaktigt för dig, överväga dessa frågor:

Ett. Hur länge du planerar att vara i ditt hem. Om du räknar med att gå om ett år eller två, kanske du inser inte de potentiella besparingar som du, AOD få från refinansiering. Som en tumregel, ju längre du planerar att stanna i din nuvarande bostad, desto mer känsla det gör att refinansiera.

2. Den förskottsbetalning straff på din nuvarande inteckning. Många inteckningar bär ett straff om du betalar dem tidigt. Beloppet varierar, men det är oftast en liten andel av det utestående beloppet, eller flera månader, AO värde av räntebetalningar.

Tre. Kostnaderna för den nya inteckning. När du tar ut ett nytt lån, kan din långivare ta ut ett antal avgifter, inklusive ansökan, bedömning, uppkomst och avgifter försäkring, plus titel sökning, försäkrings-och juridiska kostnader som kan lägga upp till tusentals dollar. Långivare kan också ladda rabatt poäng, som betalas i förskott för att säkra en lägre ränta. Som en riktlinje, förvänta avgifter att äta upp eventuella besparingar inte din nya ränta är minst en halv procentenhet lägre än din nuvarande.

Om du vill veta mer om inteckning refinansiering och när det är vettigt, besök http://www.lendingtree.com/cec/yourhome/yourmortgage/mortgage-refinance.asp