inteckning refinansiering faktorer som du bör känna till

Innan vänd bort med en långivare, innan du ansöker om en inteckning refinansiering, det finns naturligtvis forskning.

Du ska aldrig alienerad i diskussionen. Vet de vanliga termer som används i affären för att hålla koll på konversationen och vet var du står. Inte alla är en finansiell analytiker, men man bör veta tillräckligt. Så här är de viktigaste faktorerna om inteckning refinansiering som du behöver veta innan du sitter vid det bordet:

initiala kostnader eller kostnader stängning
Utgående kostnader är arvoden och andra diverse fakturering som kommer i en typisk inteckning refinansiering affär.

Försäkringsavgifter, advokatarvoden, titel försäkring samt andra kostnader ingår i denna kategori. Det är viktigt att veta vad det slutliga beloppet skulle vara rätt innan du stänger. Om det är långt ifrån den summa som du hade i åtanke, då kanske det är bäst att ompröva och få ett bättre pris någon annanstans.

poäng
Tänk på att betala punkter som det ursprungliga beloppet inteckning finansiering företaget ber att starta det nya lånet. Betrakta det som handpenning. Det är oftast en avsevärd mängd, det är i utbyte mot lägre utbetalningar, lägre räntor och / eller längre sikt.

Poäng är vanligtvis en procentsats av lånebeloppet, så när de säger 5 poäng, betyder det att de ber om fem procent av lånet balans förskott.

inteckning sikt / varaktighet
Den här är lätt att förstå. Detta innebär den tid du samtycker till att betala av lånet och dess intresse. Vet att ju längre varaktighet, desto mer intresse ta ifrån dig. Å andra sidan innebär en kortare duration högre månatliga betalningar, men spara mer pengar totalt.

frm och arm
Dessa är de två typerna av intresse inteckning refinansiering priser. Fast ränta inteckning, som namnet antyder, ger en fast ränta på nya lån. Detta är positivt på lång inteckning varaktighet.

Justerbar ränta inteckningar å andra sidan, justeras periodvis, beroende på ett antal faktorer på marknaden. Det skulle också kunna fungera för dig, beroende på din situation.

prime och subprime långivare
Subprime långivare är finansiella företag som kan godkänna ditt lån även om du har dåliga betyg eller kredit. De är inte så ortodoxa eller så strikta som prime långivare. Dock kan deras villkor vara annorlunda att konventionella lån. Det är inte förvånande för dem att erbjuda dig högre priser för finansiering av hypotekslån.

Kontrollera din kredit värderingar först. Du kanske upptäcker att du är tillräckligt för att kvalificera prime lån.

Kreditbetyg
Kreditbetyg gäller ditt tidigare utbetalningar och skyldigheter betalar din skuld. Innan sitter vid det bordet, är det bäst att veta din kredit värdering och historia mycket väl. En bra och dålig kreditvärdighet kommer att påverka de priser som du kan få.

aktuella räntor
Gör din forskning och vet vad räntorna finns där ute. Vet vilka gränser kan fungera för dig och vad som inte är möjligt för din budget. Jämför din nuvarande bolåneräntan och räntan du siktar på att få. Shoppa och samråda med andra långivare om möjligt.

Om du stöter på en term som du inte förstår i er diskussion, tveka inte att fråga direkt. Tydlig kommunikation är nyckeln i att få rätt lån inteckning refinansiering för dig. Bra inteckning företagets representanter kommer också att vara ivriga att förklara för dig, eftersom en smidig konversation inte utvecklas till en bra affär.