inteckning refinansiering, ett stort beslut kräver ordentlig planering

Att köpa ett hem är mycket viktigt för många människor världen över. Eftersom husen är en sådan stor-biljett post – för de flesta människor, de mest kostsamma posten de någonsin kommer att köpa under sin livstid – det största hindret de måste hoppa över är att få ett bolån bara för att köpa ett hus.

När ett lån erhålls dock inte automatiskt innebära att husägare har slutat att få lån. De flesta husägare refinansiera sina bolån från tid till annan, minst vart 10 år om inte oftare.

Att refinansiera en inteckning är att ersätta den med en helt ny lån, oftast men inte alltid från ett annat långivande bolaget. Därvid måste den sökande (nuvarande husägare) går igenom en inteckning ansökningsprocessen liknar processen för att få den ursprungliga bolån. Refinansiering kan vara en mycket god finansiell val, om det görs lämpliga skäl.

Det finns goda skäl och tider att refinansiera, och det finns också dåliga. Goda skäl för hem inteckning refinansiering kan vara: att minska månatliga betalningar genom att dra nytta av lägre räntor eller förlänga återbetalningstiden, sänka räntan genom att byta från en justerbar ränta till en fast ränta lån eller från en ballong inteckning till en fast -ränta lån, minskar räntekostnaden över livet i inteckning genom att dra nytta av lägre priser eller förkorta lånetiden, och betala av lån snabbare (snabbare uppbyggnad av eget kapital) genom att förkorta lånetiden .

Det kan vara en bra tid att refinansiera en inteckning när det är möjligt att få en bättre ränta eller en bättre lån produkt för att passa dina behov, och när det inte finns någon aktuell förskottsbetalning straff som skulle äta upp eget kapital genom att betala av det ursprungliga lånet. En dålig tid att refinansiera en inteckning skulle vara när priserna är för närvarande högre än lånet redan är fixerad vid, och när betala av nuvarande lån skulle innebära att ådra sig en förskottsbetalning straff till långivaren.

Även om det är möjligt, och många husägare gör det hela tiden, att använda hem kapital för att köpa lyxvaror och semester finans, är det inte nödvändigtvis smart. Huset är en appreciering av tillgång, så dess kapital endast bör användas för att köpa andra uppskattar tillgångar (såsom andra egenskaper, eller företag) snarare än objekt som är kända för att bara förlora i värde. Det är inte den bästa användningen av refinansiering att få kontanter för att betala av kreditkort som endast kommer att spenderas upp igen på grund av out-of-control utgifter vanor. Det skulle vara mycket smartare, till exempel, att använda pengar från ett hem att fixa upp hemmet och därmed öka dess värde, än att köpa en lyxbil som kommer att sjunka så fort den är driven av återförsäljaravtalet mycket.

Att få eget kapital i ett hem är en underbar sak, en solid investering. Dock bör inteckning refinansiering inte ses i termer av att använda ett hus som en bankomat, på grund av risken för krympande eget kapital – en trygg grundplåt för framtiden – för kortvarig oförmåga att stävja önskan om omedelbar tillfredsställelse.