inteckning refinansiering – Amerikaner når kritisk massa.

Under de senaste 10 åren den amerikanska bostadsmarknaden har varit högkonjunktur, fastighetsvärden stiger över hela linjen och konstruktion var upp till nära alla rekordnivåer. Detta ledde till ökade möjligheter för de amerikanska husägare och första gången köpare. Med fler möjligheter på grund av den resulterande ökningen av eget kapital, började otaliga husägare processen för förbättring av deras hem och ställa sina platser till större och bättre.

I slutet av förra årtiondet första gången hem köpare, ny på fastighetsmarknaden och omedvetna om trender i fastigheter, började utnyttja sin nyfunna kapital och under de närmaste åren sina köpvanor började se mindre och mindre ansvar. Funderar på “lucky streak” av stigande kapital aldrig skulle ta slut och underblåst av den hype i media, Mr och Mrs husägare börjar ta på sig mer och mer skulder än de så småningom kommer att kunna hantera.

Snabb framåt 8 år, marknaden generellt sett börjar svalna med fastighetsvärden vid nära alla rekordnivåer. Den snabba 2 dagars tid på marknaden har förvandlats till 2 månader, 4 månader och nu genomsnittliga tiden börjar likna 6 månader eller mer.

Att vara i inteckning företag, hade min fru och jag har börjat inse hur allvarlig denna situation blev som kund efter kund hålls kommer tillbaka till oss för refi talet. Inte få mig fel, det gjorde vi inte tänka så mycket men vi visste att många av dessa kunder, oavsett hur ofta vi föreslog, var i förnekelse. De kommer inte att ändra sina köpvanor för oss eller för sig själva.

Slutligen var kritisk massa uppnås. Nästa gång vi tittat på deras situation, det fanns inget eget kapital i deras hem, var LTV skjuten. Credit betyg sjönk, räkningar som strömmar in och en fastighetsmarknad som började bli översvämmad med inventering, blankning eller längre tid på marknaden. Det fanns inget enkelt svar att finna.

Bara av en slump kom vi i kontakt med en fastighetsmäklare som vi jobbat med tidigare, en gammal timer i branschen som nästan fick henne titta fastställts av marknadstrender. Kom att ta reda på var hon utfasning av verksamheten för en ny satsning. Något hon sade var “Rätt produkt för rätt tillfälle”. Denna nya företag visade sig vara ett begrepp som inte nödvändigtvis är nytt, men har inte kommit till användning på ett systematiskt och medvetet sätt av den genomsnittliga personen, var de verktyg som bara inte det förrän nu. Vi pratar om intresse arbitrage, ränta annullering. Detta innebär “flytande” bankerna pengar för att avbryta ränta på bottenlån och påskynda betala på rekordtid.

Vi tyckte det lät bra och bra, men vi ville undersöka detta själva. I slutändan kokas allt ner till det faktum att vi inte kunde bestrida matte. Vad vi fann var imponerande minst sagt. Detta visade sig vara en “färdplan” som vi och våra kunder kan använda för att få den finansiella spår och stanna där.

Jag hoppas att du har hittat den här artikeln informativ och intressant. Kolla tillbaka för att se hur det visar sig. Om du har några frågor, tveka inte att kontakta mig.

-Greg campbell