inteckning refinansiera

När det är dags att tänka på din inteckning refinansiera alternativ, vad ska du vet och hur gör man rätt beslut? Det är mer än gissningar och du kan öka oddsen att du kommer att refinansiera (eller inte) vid rätt tidpunkt, om du tar dig tid att överväga vissa specifika punkter.

Börja med att veta din nuvarande ränta inteckning ränta. Du hittar den här listan på ditt lån papper eller din långivare ska kunna berätta för dig. Om du har en rörlig ränta inteckning, kommer du inte ha en inställd intresse, men det är också en viktig bit av information.
Nästa, ta reda på den kurs du kommer att erbjudas om du får din inteckning refinansiering. Ett varningens ord – inte bara titta på de räntor som erbjuds och antar att du kommer att få dessa priser. Fråga om din specifika situation. Låsa en långivare till en viss hastighet innan du startar processen. Många långivare annonserar en mycket låg ränta, men du kanske upptäcker att du inte uppfyller kraven för denna kurs. Var särskilt försiktig om du blir ombedd om några avgifter up front.

Jämför graden av din nuvarande inteckning med att du erbjuds, men också överväga villkoren för lånet. Till exempel, om du har en rörlig ränta lån, kan du hitta fördelarna med att ha en fast ränta inteckning är tillräckliga för att motivera en inteckning refinansiering, även om de skattesatser som du betalar är inte så mycket annorlunda än vad du är erbjuds.

De flesta finansiella människor rekommenderar att du sparar minst en och en halv full poäng på din ränta innan du överväga en inteckning refinansiera. Varför? Du är förmodligen kommer att betala avsluta kostnader, avgifter bedömning och andra kostnader i samband med refinansiera lån. Om du inte sparar minst en och en halv full poäng, kommer det att ta dig flera år att spara mycket pengar du spenderar på balansdagen. Återigen, gäller inte detta om du får betydligt bättre villkor som i sig själva utgör anledning efter igenom med ett nytt lån.

Som en sista punkt, betrakta dina framtida planer. Väntar du för att flytta inom de närmaste åren? Letar du efter en förändring i jobb status som kan skapa behovet av att förändra din plats? Är din familj växer och behöver mer utrymme? Om du inte kommer att stanna i ditt nuvarande hus minst två år, är en inteckning refinansiera förmodligen inte ett bra alternativ på grund av den tid det tar för att täcka kostnaderna för stängning.