inteckning refinansiera – vad är alla dessa avslutande kostnader

Vissa människor som bestämmer att det är dags för en inteckning refinansiering är inte förberedda för de avslutande kostnader i samband med lånet. De tror att de redan har betalat avslutande kostnader och alla andra avgifter i samband med köpet av huset, så att de är förvånade över att många av dessa samma kostnader dyker upp igen när det är dags för en inteckning refinansiera. Vilka är dessa kostnader? Och som du kan förvänta dig att betala igen?

Den tid som har passerat sedan du tog ut din ursprungliga lånet kommer att ha en viss inverkan på kostnaden för din inteckning refinansiering, men tiden är inte den enda faktor som kan göra en skillnad. Ta en titt på den typiska hem bedömning. Som regel vill ha en långivare detta dokument så att han kan bevisa för sina överordnade att fastigheten är värd minst lika mycket som han har kommit överens om att låna dig. Tänk på att bankerna inte är typiskt i fastighetsbranschen. Om du skulle standard på lånet, vill långivaren att veta att han kan återfå åtminstone huvuddelen av lånet genom att sälja av denna fastighet.

Det är därför en aktuell bedömning krävs ofta för en inteckning refinansiera. Fastigheternas värde fluktuerar och andra förändringar påverkar den slutliga dollarns värde en värderingsman kommer att lägga till din egendom. Du kan även ha gjort vissa förändringar som kommer att påverka värdet. Har du lagt golvutrymme genom att bygga på ett rum eller ens boxning i vindsutrymmet för ett sovrum? Det kan öka värdet på ditt hem. Om du har gjort större renoveringar eller ens lagt en pool, kan du ha höjt värdet på din fastighet och bedömningen kommer att beakta dessa ändringar.

Kom ihåg att du sannolikt kommer att vara begränsad till en viss procentsats av värdet på ditt hem – förmodligen 80 eller 90 procent. Om bedömningen visar att din fastighet är nu värd mer än när du köpte den, kan du vara berättigad till ett större lån eller bättre villkor.

Du kommer också sannolikt betala avslutande kostnader för att ta ut en inteckning refinansiera. Långivaren är att debitera dig för att skriva om lånet, gå igenom stegen och skapar pappersarbete.

Långivaren kan också köra en uppdaterad kreditupplysning. Detta kan också hjälpa dig om din kredit har förbättrats under loppet av ditt lån. Du kan nu kvalificera sig för bättre priser och villkor än när du tog ut det ursprungliga lånet. Vissa personer använder även denna status förändras som en anledning att söka en inteckning refinansiera.