inteckning refinansiera tips.

Refinansiering kan spara dig tusentals dollar på din totala inteckning om inteckning räntorna faller. Många husägare anser inte refinansiering, eftersom det kan vara lite av ett besvär, men med rätt inteckning kontrakt, kan en ny inteckning vara mycket fördelaktigt. Å andra sidan, är refinansiering inte för alla. Använd följande tips för att avgöra om du ska genomgå denna process och hur man får det bästa avtalet om du gör.

Tips # 1: Beräkna avslutande kostnader innan refinansiering.

Tvärtemot vad många tror, ??bör du refinansiera inte varje gång bolåneräntan sjunker något. I själva verket gör detta faktiskt kommer att kosta dig mer pengar än du sparar. Följ marknadsutvecklingen och refinansiera när du tror att bolåneräntorna att vara på en låg. Varför? Två ord: avslutande kostnader.

Kommer du ihåg när du köpte ditt hem och var tvungen att betala din inteckning långivaren för saker som dokumentsammanställning, underwriting, och så vidare? Du måste betala de flesta av dessa kostnader på nytt när du refinansiera din inteckning. Du kan spara lite pengar, men om du måste lägga avslutande kostnader på din inteckning, kommer denna vinst ätas upp av ytterligare betalningar och räntor. De avslutande kostnader är helt ditt ansvar den här gången, till skillnad från när du först köpte hem och skulle ha delat dem med fastighetens säljaren.

Summan av kardemumman är att du måste dra ut en miniräknare innan du hoppar att refinansiera. Först, räkna ut hur mycket du kommer att spara genom lägre ränta, och sedan jämföra det med de pengar du kommer att spendera för att refinansiera. Inte varje möjlighet att refinansiera bör vidtas.

Tips # 2: Överväg att ändra andra delar av inteckning avtal.

Även människor oftast refinansiera att få en lägre ränta, kan du refinansiera av andra skäl också. Till exempel, kan du refinansiera att ändra uttrycket kvar på låg, sprider ut dina betalningar över flera månader, och i sin tur sänka din månatliga betalning. Du kan ändra någon del av din inteckning kontrakt genom förhandling med din långivare, så inte bara tror att du bara ska refinansiera om räntorna faller.

Naturligtvis har din inteckning långivaren inte ändra någon del av kontraktet. Bara för att refinansiering är möjlig betyder inte att du kommer att kvalificera sig. Städa upp din kredit innan du närmar dig din inteckning långivare om en eventuell refinansiering, och alltid se till att du är uppdaterad på din månatliga inteckning betalningar.

Tips # 3: Läs det finstilta i din ursprungliga inteckning avtal noggrant.

Vissa låneavtal har klausuler som tar ca refinansiering. Förhoppningsvis, när du registrerade den ursprungliga inteckning avtal, du läste det noga! Men tänk på att du kan stå inför extra avgifter om det finns en sådan klausul på plats. Till exempel kan din inteckning avtal säger att du måste betala en avgift om du refinansiering inom ett år för att köpa hem eller om räntan sjunker under en viss nivå. Se till att du beräkna några avgifter eller straffavgifter när du avgöra om du ska refinansiera.

Tips # 4: Läs din nya inteckning avtal mycket noggrant.

När du refinansiera, kan du ändra någon del av din inteckning kontrakt. Så kan din bolåneinstitutet. Även om det är ganska oetiskt att ändra ett kontrakt utan din vetskap, att försöka “smyga in” extra klausuler eller ta lite ut utan att berätta, det händer varje dag under täckmanteln att det “företagets policy förändrats” sedan du senast arbetat med bolaget. Innan du skrev något, se till att du bör läsa den noggrant. Dessutom, ta med din ursprungliga inteckning kontraktet och jämföra de två. De bör inte vara exakt samma, men delar fråga som har förändrats som inte hänför sig till den verkliga anledningen till att du är refinansiering.

Tänk på att du kan behöva kompromissa och acceptera vissa förändringar i syfte att refinansiera. Företagets policy verkligen förändring. Bara se till att ditt avtal inte ändra för mycket.

Tips # 5: Håll med samma långivare – i de flesta fall.

När du refinansiera, du behöver inte stanna med samma långivare. Faktum är att i vissa fall kan byta långivare spara ännu mer pengar. Var försiktig dock. Det kan finnas sanktioner förknippade med förändrade bolåneinstitut eller andra dolda kostnader. Kom ihåg, det är inte bara om pengar heller. Du vill inte byta till en inteckning långivare som inte har god kundservice, till exempel. Merparten av tiden, är det vettigt att stanna kvar hos samma långivare, men det bästa alternativet beror på din specifika inteckning situation.