inteckning refinansiera när och varför

Människor som har övervägt refinansiering som ett alternativ att antingen få lägre utbetalningar och få lite lätt på sin ekonomi eller att få skuldfri snabbare och betala mindre i termer av intresse undrade nog vad den exakta tidpunkten är lämpligt när det gäller refinansiering och varför timing är så viktigt. Sanningen är att underlätta för refinansiering en inteckning, om inte din personliga ekonomi har förbättrats dramatiskt, handlar om timing och även om din ekonomi inte har förbättrats, är det då fortfarande delvis bestäms av timing.

skäl för refinansiering

Det finns flera skäl till varför någon skulle vilja refinansiera ett bostadslån. Det viktigaste är naturligtvis att få en lägre ränta och därmed minska mängden pengar du spenderar på intressen. Men en annan bra anledning för refinansiering skulle vara att sänka mängden din månatliga betalningar genom att utvidga återbetalningsplan för ditt bolån. Dessutom kan du refinansiera ditt hem lån och få extra pengar från resterande kapital på ditt lån för att konsolidera skulder, eller något annat syfte kan du tänka genom utbetalning i refinansiera bostadslån.

Oavsett är din anledning till refinansiering måste du se till att affären du kommer att stänga på kommer att uppfylla dina behov. Detta kan tyckas självklart, men det sällan är. Refinansiera bostadslån är komplexa finansiella transaktioner och räntan enbart definieras inte kostnaderna för den. Du måste också uppmärksamma andra avgifter och kostnader som denna transaktion kan omfatta som avslutande kostnader, försäkringskostnader, etc. Och det är ibland inte tillräckligt att analysera de nya variablerna hypotekslån för refinansiering, det tidigare lånet på väg att refinansieras kan också kräva ytterligare kostnader på grund av förskottsbetalning straff avgifter mm

när är rätt tidpunkt?

Frågan om rätt timing för refinansiering ditt bostadslån är komplicerad, eftersom de inblandade variabler som måste beaktas är inte få. Det beror egentligen på vad du försöker uppnå med den refinansiering processen men de huvudsakliga variabler att ta hänsyn till är: nuvarande marknadsförhållanden, prospekt marknadsförhållanden, aktuella personliga finansiella situation, förväntat privatekonomiska situation och alla dessa variabler kan analyseras från olika synvinklar. Till exempel måste din privatekonomiska situation att inkludera din nuvarande inkomst, dina nuvarande tillgångar, likviditeten i dessa tillgångar, det tillgängliga kapitalet på dessa tillgångar, etc.

Därför om en viss tidsperiod är lämplig för refinansiering kommer att bestämmas av en kombination av faktorer. Det finns dock några riktlinjer som du måste följa och naturligtvis finns det situationer när även marknadsvillkoren inte kan vara alltför fördelaktigt, är refinansiering ett behov och inte ett val. I sådana situationer kommer din enda tröst kommer från stängning på bästa möjliga genom förhandlingar och att låta olika långivare konkurrerar om din affär.

I grund och botten, när räntorna är eskalerande bör du endast refinansiera om din nuvarande inteckning låneräntan är rörlig och du vill fly från de fortsatta steg. Marknadsförutsättningarna kan variera en hel del längs hela återbetalningsplan för ett hypotekslån, alltså den säkra vägen att gå är att få en fast ränta och refinansiera när räntorna faller. Dessutom, om din kredit förbättras sedan det ögonblick när du fått ditt bolån, är det också klokt att refinansiera eftersom din förbättrad kredit värdering kommer att bestämma en lägre ränta om marknadsvillkoren är samma eller mycket lika.