inteckning refinansiera – leta efter bättre villkor

Många människor ser på något annat än räntor när de överväger om det är rätt tid för en inteckning refinansiera. Men kom ihåg att det finns mer att inteckning än räntorna. I många fall kan villkoren för inteckning vara tillräckligt skäl för inteckning refinansiering.

En av de vanligaste långsiktiga frågor som uppmanar en inteckning refinansiera är skillnaden mellan en rörlig ränta och fast ränta lån. Det finns endast ett mycket grundläggande skillnaden mellan de två. En rörlig ränta lån är precis vad det låter som. De lån betalningar varierar från månad till månad och låntagaren betalar det belopp som utsetts av den aktuella basränta (konsensus bland vissa långivare om vad räntan ska vara). Det finns flera negativa punkter i samband med en rörlig ränta inteckning.

Den första och mest obekvämt är att man aldrig vet exakt hur mycket din inteckning betalning kommer att bli den här månaden. Betalningarna kan vara ganska stabilt, men det kommer alltid att finnas en viss variation. Beroende på villkoren i ditt lån, kan du finna dig att betala förseningsavgifter eller otroligt hög ränta på någon del av betalningen du misslyckas med att göra – även om det är ett förbiseende eftersom du inte vet hur mycket betalningen borde ha varit. Vissa människor vill ha stabilitet fasta priser, och det är en anledning att söka en inteckning refinansiera med en fast ränta.

En anledning rörlig ränta inteckningar var så populära för några år sedan är att räntorna fluktuerar vilt. Medan priserna förblir ganska stadig idag, det finns alltid en möjlighet att räntorna dess helhet skulle skjuta i höjden. Det är en annan anledning till att söka upp en inteckning refinansiera. Om räntorna skulle bli instabil, skulle du veta att ditt lån var låst i en viss takt. Naturligtvis låser dig en viss hastighet innebär också att du inte får dra fördel av situationen när räntorna övergripande dyk. Det är upp till dig att avgöra om det är värt risken.

Ibland hittade en låntagare sig låsta i en rörlig ränta inteckning eftersom de inte kvalificerar sig för bättre lånevillkor. Om det är ditt fall, kanske du upptäcker att du har rätt till bättre villkor efter betala regelbundet på befintliga lån för en tid. Om du har gjort betalningar i tid varje gång och har visat din förmåga och vilja att uppfylla villkoren för ditt lån, kan din långivare är redo att erbjuda dig bättre villkor. I så fall kanske du kan byta in din rörlig ränta inteckning för en fast ränta inteckning, och en inteckning refinansiering kan vara ett mycket bra alternativ.