inteckning refinansiera-inte fastna i squeeze

En av de främsta anledningarna till varför utmätningar har skjutit i höjden under de senaste månaderna är att antalet låntagare som fick fångas i ivern att låna mer än de hade råd när “korna kom hem.” Nu kan de inte råd med de högre utbetalningar

Eftersom fler och fler ARM: s, utbetalningar, bara ränta, etc lån komma nära övergångspunkten låntagare ger allvarligt överväga alternativen till att betala högre månatliga betalningar från högre priser.

De främsta orsakerna låntagare refinansiera är:

Ett. Debt Consolidation. Kanske den vanligaste eftersom det känns bäst. Återigen du använder den billigaste pengar (en första inteckning ränta) för att betala av de dyraste (kreditkort) och andra skulder. Det finns inget billigare utlåningsräntan än en första bolåneräntan.

2. Spara pengar. Om marknadsräntorna blir lägre nu än när du tog lånet
eller om din ekonomiska situation har förändrats tillräckligt för att få dig en bättre kredit värdering
då du kan dra för en refinansiering till en lägre ränta. Bara gör övergången till en
lån till fast ränta kommer vanligtvis att vara billigare än en ARM.

Tre. Få Cash Back. Om värdet på hemmet har stigit nog detta är det billigaste pengar finns och kan ge dig pengar för att göra hemma förbättringar, resor, etc. När du ansöker helt enkelt begära mer än det befintliga lånet och hålla skillnaden.

Men nu finns det en ny rub-störta hem värden, nästan 10% på en månad. Låntagare måste vara försiktig när man överväger en refinansiering på grund av denna twist. Anledningen till att de måste iaktta försiktighet är att de skulle kunna få “upp och ner”-skyldig mer än hem är värt, inte en vacker bild!

Så när man överväger en refinansiering på ditt hem för någon av flera goda skäl som anges ovan och på andra ställen att vara extra försiktig med ombytliga fastighetsmarknaden.

Din strävan efter det bästa erbjudandet på ett bostadslån börjar med kunskap och information, du kan inte ha för mycket av heller.