inteckning refinansiera det smarta valet

Eftersom marknaden visar lägre priser många funderar på refinansiering sina bolån vilket sparar tusentals dollar i intresse. Men för att avgöra om en refinansiering är rätt alternativ för dig, behöver du känna till processen för inteckning refinansiering och som långivare och vilka lån är rätt för dig.

inteckning refinansiera definition

Mortgage refinansiera innebär att få ett lån för att betala av ett utestående lån. Båda lånen ska säkras med samma tillgång alltså återbetalningen sker omedelbart och lånebeloppet får inte användas för andra ändamål, såvida det inte finns pengar kvar efter den tidigare lånet avbryts. Det nya lånet kan erhållas från samma institution eller från en annan.

användningar av refinansiera

Det kan finnas andra skäl till varför du skulle vilja refinansiera, du kanske vill göra hemma förbättringar, minska de månatliga betalningar, omvandla en justerbar ränta till en fast ränta, etc. Om du vill göra hemma förbättringar du kan ansöka om en refinansiering med ett högre belopp än den återstående av det utestående lånet, det här sättet kommer du att ha extra pengar för att göra eventuella förbättringar ni där längtan att utföra.

minska månadsbetalningar

För att minska de månatliga betalningar du kan förlänga lånet återbetalas. Du kommer att ansöka om ett lån med liknande priser, men längre perioder återbetalning, alltså de månatliga avbetalningar kommer att minskas avsevärt. Även om räntan är lite högre, kan du minska ändå din månatliga betalningar genom att förlänga lånet längden. Men se till att balansera dessa två variabler (längd och ränta) så att du inte hamnar överutbetala bara för att du vill använda din inkomst för andra icke väsentliga syften.

välja fast eller rörlig ränta

Om du är rädd för att räntan kan öka i framtiden kan du refinansiera ditt hem lån och välja en fast ränta i utbyte mot rörlig ränta på det utestående lånet. Detta sätt kommer du att vara säker från framtida priser variationer som storleken på din månatliga betalningar kommer att kvarstå som bosatte sig i kontraktet. Du kan också välja en rörlig ränta om du känner att du kan dra nytta av lägre räntor som vanligtvis följer av lån med rörlig ränta.

hitta rätt långivare

Som ni kan se, refinansiering ditt hem lån är ett utmärkt alternativ när det görs med hänsyn till alla ovanstående. Du kan dra nytta av bättre marknadsvillkor och hamna i en bättre finansiell ställning med en mycket enkel finansiell transaktion. Nyckeln för att lyckas är att hitta rätt långivare, kan du hitta de bästa alternativen genom att tillämpa på nätet, och du kommer att kunna jämföra priser, tider och andra villkor.

Ändå refinansiering borde tas på allvar, det nya lånet kommer att vara en börda du kommer att behöva genomföra i många år, så se till att få det så viktlös som möjligt så att du inte behöver göra uppoffringar för att uppfylla de månatliga betalningarna . Denna typ av finansiella transaktioner, på grund av längden ett belopp, kommer att avgöra din framtida ekonomiska situation under många år.