inteckning ränteprognos – upp eller ner

Dessa senaste åren har varit en berg-och dalbana när det gäller affärer och ekonomi. Det positiva med dessa ekonomiskt oroliga och tider av lågkonjunktur är att krisen verkligen har drabbats hem – bokstavligen.

bostadsmarknaden orsak och verkan

Bostadsmarknaden i USA, och de stora banker och institutioner som av denna marknad byggdes, var den främsta katalysatorn för all den ekonomiska turbulensen. Turbulensen som vunnit global betydelse.

Den begränsade tillgången till bolån

En solid resultatet av denna tid är att bolån blir mindre tillgänglig för dem med begränsade inkomster – bostadsköp kommer att falla. Långivare och kvasi-statliga institutioner, såsom Fannie Mae, har kraftigt skärpt reglerna som kan kvalificera sig för en inteckning.

USA regeringen härskar

Eftersom det så kallade Great Recession, har FBI pumpat biljoner dollar i bostäder finansiella marknaderna genom att köpa upp värdepapper som görs av paketerade inteckningar. Köpen har resulterat i smärtsamt låga bostadsräntor.

FBI köpa värdepapper för att stoppa

Federal Reserve har meddelat att den snart kommer att begränsa dessa utgifter. Så småningom kommer det att sluta köpa dessa värdepapper helt och hållet. Naturligtvis kommer dessa värdepapper återgå till att köpa göras på den privata ekonomin av privata investerare. Och investerare vilja se betydande avkastning på sina insättningar.

pumpning återhämtningen

Under de senaste åren, regeringens politik som syftar till att stimulera ekonomin – tryckning massor av oprioriterade sawbucks bland dem – har lämnat den amerikanska regeringen med en sanslöst enorm skuld, vilket i och för sig skulle kunna plundra återhämtningen. Amerikanska obligationer inte locka investerare som de en gång gjorde. Detta har effekten att höja räntorna, och det kommer också att få en stor effekt på bostadsmarknaden.

förhoppningsvis tittar på och väntar

Analytiker hoppas att de stigande räntorna inte kommer att överträffa återhämtningen och 6% är prognosen. Men, saken är den, även en blygsam ökning kan orsaka alla möjliga turbulens. Villaägare som köpt sina hem i rörlig ränta inteckningar innan kraschen när bostadspriserna var ganska höga, kommer fortfarande att ställas inför utsikten av katastrofala betalningar varje månad.

Allt beror nu på nyanserna i förbättringen i ekonomin i allmänhet, och huruvida återhämtningen är en realitet eller en dröm.

fast ränta inteckningar krävs

Att köpa ett hem i dessa märkliga tider orsakar många att dra tillbaka eftersom de inte vill fastna med plötsligt höga månatliga betalningar med tanke på volatiliteten på de finansiella marknaderna, särskilt de aspekter som avgör räntan. Bostadsköpare söker till fast ränta inteckningar. Även om dessa är dyrare än rörlig ränta inteckningar, är åtminstone betalningar låst och därmed förhindra irreparabel skada för familjens budget. Detta skulle vara fallet särskilt för köpare överväger ganska dyra bostäder där minsta uppåtgående ökning kan innebära katastrof.

vad framtiden har

Oavsett kreditvärdighet av en potentiell hem köpare, och oavsett inkomster intervallet, är det nödvändigt att inse att boendekostnaderna kommer att fortsätta att stiga kraftigt under det långa loppet. Högre månadskostnad kommer att vara normen. Därför är det nödvändigt för potentiella köpare att låta sig gott om svängrum när det gäller bland annat bostäder budgeten. Eller ännu bättre, få en dyrare men mer stabil fast ränta inteckning.