inteckning ränta

Det finns många sätt att betala för fastigheter, och som inteckning företag blir mer sofistikerade med tiden, så gör de sätt som lån paketeras, marknadsförs och kreativt används för att hjälpa oss att finansiera våra drömmar om en egen bostad. Men oavsett hur komplexa inteckningar och lån blir, är fortfarande en sak konstant och kommer att fortsätta att driva den finansiella sektorn, och det är boräntor.

Varje gång vi låna pengar, betalar vi en ränta – eller en procentuell avgift – för bekvämligheten. De som lånar ut pengar för en levande gör sina vinster genom att ta ut ränta, och de som lånar pengar strävar ständigt efter att betala en mindre andel av intresse. Den mest betydande upplåning sker i fastighetsbranschen, eftersom föremålen köpas och säljas – nämligen bitar av egendom – är relativt dyra. För de flesta av oss, köpa ett hem är den största kostnaden för hela vår livstid, och räntekostnader vi betalar under hela löptiden för ett lån kan kosta lika mycket som själva huset.

Till exempel, om du låna $ 100.000 hos tio procent ränta, kommer dina räntebetalningar vara ungefär $ 10,000 per år, i genomsnitt. Och om du har en typisk 30-årigt lån, intresse för tjänsten att lånet kan ackumuleras under årtionden och lägga till upp till någonstans i närheten av $ 300.000, eller tre gånger den faktiska kostnaden för själva huset. Så det lönar sig att få det bästa möjliga när de ansöker om en inteckning, eftersom även en bråkdel av en procentenhet kan innebära en skillnad för tusentals dollar över tiden.

Numera vi höra massor av samtal om stigande boräntor. Som gaspriserna och andra basvaror blir dyrare, hotar inflation att lägga sordin på ekonomin. Våra budgetar kläms, får våra dollar sträcks till max, och räntorna på saker som bolån och kreditkort skuld stiger, ibland fånga oss på sängen och oförberedda att hantera de högre månatliga betalningar.

Ett försvar mot denna typ av ränte-inflationen är att låna nu på vad är fortfarande historiskt låga, med fast ränta inteckningar. Så att du kan låsa in attraktiva priser för lång tid, innan det är för sent.

Långivare, precis som konsumenter, känna av effekterna av en vikande konjunktur och stigande bolåneräntor. Precis som vi måste betala mer för att låna pengar, så gör banker och låneinstitut. När priserna börjar stiga, inteckning företag blir mer bekymrad över att nya lån för att generera nya affärer. Detta kan vara goda nyheter för låntagare, som kanske kan dra nytta av specialerbjudanden och rabatterbjudanden.

Om du funderar på att köpa ett hem, eller om du äger ett hem och överväger dina alternativ för refinansiering, boka tid för att diskutera dina mål med en senior inteckning rådgivare vid Optionwide bostadslån. Du kan bli överraskad av de kreativa sätt du kan låna pengar till konkurrenskraftiga priser, samtidigt som man undviker de problem som normalt förknippas med en plötslig höjning av bolåneräntorna.

Optionwide bostadslån ger detaljerad information om fastigheter lån till alla bostadsköpare och husägare med alla typer av kredit-och finansieringsbehov. För mer information om bolåneräntorna besök oss på http://www.Optionwide.com.