inteckning räknaren har blivit en viktig resurs verktyg när man köper en fastighet

Ett antal utmärkta resurs verktyg finns nu tillgängliga på internet för människor i Australien som söker ett lån för att finansiera köpet av en fastighet eller refinansiera befintliga lån.

En av de mest användbara och användarvänliga verktyg är en inteckning miniräknare. Innan vi går för långt i inköp och / eller upplåning process det är en givande övning för att snabbt mäta ditt låneutrymme och även bestämma hur dina nya amorteringar kommer att påverka din personliga kassaflöde.

Etablera din lånkapacitet kan behandlas på flera olika sätt och är en relativt snabb och enkel process att använda en bra inteckning miniräknare

Till exempel kommer de flesta inteckning räknare kan du skriva in din nettoinkomst och dina kortfristiga skulder såsom ett billån eller kreditkort skuld och kommer sedan snabbt ge dig en uppfattning om hur mycket du kan låna. I samma beräkning kommer du att se din månatliga avbetalningen belopp för den föreslagna inteckning som gör att du kan avgöra vad överskott intäkter kommer att fortsätta att vara tillgänglig för att möta dina allmänna kostnader för uppehälle och återbetalningarna på alla andra skulder som du kan ha. Även om en inteckning räknare kan ge dig en guide till din lånkapacitet det finns andra saker som en långivare kommer att ta hänsyn till när du ansöker om ett lån. Till exempel antalet minderåriga barn som du har kommer att påverka din lånekapacitet.

Du kan leka med inteckning miniräknare, i att om man känner den månatliga återbetalningen är för hög kan du öka lånet sikt från de vanliga 25 år till 30 år (är max allmänt tillgängliga på dagens marknad). Genom att öka lånet du minska månatliga återbetalningen beloppet. Ett antal låntagare väljer att göra ränta endast betalningar under de första fem åren av sina lån för att minska sina månatliga åtaganden medan de får sig etablerade. Du måste komma ihåg dock att genom att ta ett inledande intresse bara tid du öka mängden huvudmannen och amorteringar räntor när de sparkar på grund av att lånet amorteras över återstående löptid endast.

Med inteckning kalkylatorn kan du också jämföra skillnaden i din månatliga utgifterna under din nuvarande situation (till exempel din nya inteckning, ett billån och nuvarande månatliga kreditkort återbetalningar kort) med de återbetalningar som skulle gälla om du kombinerat all din personliga skuld till din billån. Du kommer alltid att förbättra ditt kassaflöde genom att göra detta eftersom räntan på bil-och kreditkort lån är vanligtvis högre än priser bostadslån. Men du bör också inse att genom att inkludera säga din bil lån med dig är ditt hem inteckning du är i kraft nu betala bilen ut över 25 eller 30 år i stället för kanske en 5 års personligt lån eller leasing med nominella återstående. Om du bestämmer dig för att sälja bilen efter 3 år att du inte kommer att ha byggt upp samma aktie i det som du vill ha under kortare sikt finansiering.

Om du funderar på en refinansiera inteckning räknaren har en funktion som gör att du kan jämföra räntorna på din befintliga långivare med dem i en ny föreslagen långivare. Det kommer att visa dig hur mycket ränta du betalar under varje lån. Jämförelsen inteckning räknare är ganska sofistikerade i att det finns avsättning för ett antal variabler. Till exempel kan du jämföra dina befintliga lån som kan ha en ursprunglig räntebindningstid på 3 years@8.20% återgår till en 7,75% rörlig ränta i slutet av denna 3-årsperiod med en föreslagen lån som kan ha en inledande 5 år fast period @ 7,95% återgår till en 7,65% rörlig ränta för resterande lån sikt. Den inteckning kalkylator beräknar fast ränta för de första 3 eller 5 år plus ränta för den återstående mandattiden på rörlig ränta och ger dig det totala räntebeloppet som du kommer att betala för hela lånet på varje inteckning. Den Lånekalkyl kommer också ofta sammanfatta denna i grafisk form och råd hur mycket du kommer att spara eller förlora genom att stanna med din befintliga långivare.

Vid användning av inteckning räknaren bör man komma ihåg att det är bara räntor som jämförs. Du kanske har speciella funktioner som du vill inkludera i din inteckning som du är beredd att betala en liten premie i ränta.

I själva verket kan du vara väl bättre med en långivare som tar ut en marginellt högre ränta men erbjuder också en 100% offset konto med ditt lån. En sådan funktion kan du placera eventuella överskottsmedel du har i din offset konto och med 100% kompensera dessa medel tjänar du samma ränta som den som du betalar på din inteckning.
Med andra ord, om du har ett lån på $ 250.000 och en $ 50,000 balans i ditt offset konto din månatliga räntan beräknas på $ 200,000 bara.
exempel:
Mortgage: $ 250.000 betalande 8% (ränta endast) = $ 20.000 per år
Offset: 50.000 $ tjänar @ 8% = $ 4000 p.a.
Nett resultat: $ 200,000 @ 8% (bara ränta) = du betalar $ 16,000 per år

Jämför detta med $ 250.000 till en lägre ränta, återigen på ett intresse enda grunden för enkelhet:

$ 250,000 @ 7.75% = $ 19.375
$ 250,000 @ 7.50% = $ 18.750
$ 250,000 @ 7.00% = $ 17.500

I verkligheten skulle du behöva ha en ränta på 6,40% (det är 1,6% lägre än hypotekslån med 100% offset) för att få en motsvarande andel av den förskjutna paketet.

I Australien, är en inteckning miniräknare en bra resurs och du bör definitivt kolla upp dem för att vara säker på att du är på rätt spår i förhållande till dina beräkningar på lånekapacitet.