inteckning räknare – beräkna din troliga betalningar

Använd någon av dessa inteckning räknare för att ta reda på hur mycket din månatliga amorteringar är sannolikt. Detta kan hjälpa dig att uppskatta storleken av inteckning du har råd med en viss ränta.

Det är viktigt att komma ihåg att siffrorna endast kommer att vara en guide, den exakta kostnaden beror på den speciella inteckning du har. Din inteckning mäklare eller långivare kommer att tillhandahålla dessa uppgifter som en del av din Keyfacts dokumentation.

Banker och hypoteksinstitut som används för att låna ut tre gånger en lön eller två och en halv gånger en gemensam lön på en fastighet inteckning. Med den genomsnittliga huspriserna i Storbritannien nu över £ 130K, har långivarna tvingades ompröva sina kriterier.

Förutom lön, anser de nu insättning storlek och månatliga ekonomiska åtagandena (exklusive hyra eller amorteringar) när de fattar sina beslut.

En inteckning räknare kan ge dig en uppfattning om hur mycket du kan låna men vara medveten om att långivare är nu mer försiktiga än de brukade vara innan kreditkrisen.