inteckning rådgivare kurser

Om du funderar på att starta en karriär inom finansiella tjänster som en inteckning rådgivare men har svårt att få din fot i dörren, låt ett dedikerat team av industri-erfarna yrkesmän CeMAP utbildning vägen. Människor reser till kurser inteckning rådgivare från alla delar av landet, inklusive England, Skottland, Wales och Nordirland.

Vi alla strävar efter framgång genom att studera för universitetsexamina, delta i kurser och kontinuerligt söka en gnista för riktning i livet och det är inte förrän vi ser en professionell person framför oss att vi inser att det är ett jobb som vi skulle vilja göra. Det verkar lätt att titta på den person som arbetar på höjden av sin karriär utan att inse vilket pris de har fått betala för att nå framgång.

Att vara i branschen för finansiella tjänster i över 20 år, har många människor frågade mig vad som krävs för att bli en framgångsrik inteckning mäklare. Som Marketing Director of Money Marketing Limited, ett företag som utbildar hundratals spirande brittiska inteckning rådgivare per månad, känner jag att jag väl är kvalificerad att svara på den frågan.

“Det krävs engagemang, fokus, hårt arbete och förmågan att sträva efter framgång, och lite hjälp från kurser inteckning rådgivare.”

Så vilka kriterier ska man använda när man beslutar om din framtida karriär riktning? Tja, försök fråga dig själv några av följande frågor:

? Tror du att du skulle njuta av att hjälpa folk med sin ekonomi?
? Skulle du föredra att vara anställd?
? Vill du bli egenföretagare?
? Är du fast besluten att bli en hög löntagare?
? Är du för avsikt att vara framgångsrik?
? Vill du vara ansvarig för ditt eget öde?

Ett “ja” svar på de flesta av dessa skulle kunna betyda att du bör överväga att undersöka hur man blir en inteckning mäklare, men innan du gör det, låt oss titta lite längre. Början till att bli en inteckning rådgivare sätt passerar en examen inteckning rådgivning och i min mening den mest erkända ett i Storbritannien är Certificate i Mortgage Råd och praktik (CeMAP)

Vill du ha en examen för att klara tentorna? Du behöver inte akademiska meriter för att kunna passera de CeMAP tentor, men en sak du behöver är en stark vilja att lyckas i en mycket konkurrensutsatt bransch.

Mortgage rådgivare kurser hjälper framgångsrikt individer att förmedla sina kvalifikationer inteckning rådgivning i bokstavligen dagars intensivt, snabbspår CeMAP utbildning. Med det sagt, kan det vara lätt för de begåvade människor som är bara naturligt på förbipasserande akademiska examina.

Jag tillbringade nyligen en vecka med en grupp av 10 deltagare på en CeMAP 2 & 3 utbildning i London och olika färdigheter på kursen var mycket varierande. Utmaningen här för CeMAP tränare var att få dem alla till samma standard i slutet av en fem dagars vecka och förbereda dem för sina tentor, följande vecka. Nio av de tio passerade deras relevanta tentor.

Utmaningarna för CeMAP tentor är att du måste lära dig examen innehåll och klara examen vid 70% men det är inte allt. Många människor som kommer in i inteckning industrin har inte suttit tentor för år och i vissa fall inte sedan de lämnade skolan. Våra CeMAP utbildningar byggdes för personer som är nya i inteckning industrin och som en konsekvens, vi lär kursinnehåll och håna undersöka dig på en daglig basis.

Fördelen med detta system är uppenbar, inte bara lär du dig kursens innehåll men teknikerna tenta också. Med styrkor och svagheter identifieras på en daglig basis, är det lätt att identifiera de områden som kräver extra undervisning under veckan. Detta beprövade system tillåter tränare för att hjälpa hundratals människor få igenom sin Certificate i Mortgage Råd & Practice (CeMAP) tentor per månad.

Tar hand, som vägen till att bli en inteckning rådgivare kan vara förenat med risker för den oförberedda och under forskat person, eftersom resan kan vara en lång och mödosam. Försiktighet bör iakttas när man väljer bolaget för den inledande CeMAP utbildning som många organisationer är strikt i branschen att erbjuda antingen en två-dagars repetitionskurs eller självstudier CeMAP undersökning kurs som enligt vår mening är inte tillräckligt.

Dessutom finns det skrupelfria organisationer som kan försöka locka individer till att erbjuda billiga kurser CeMAP utbildning och sedan ta ? 5.000, ? 6.000 eller ens ? 9.000 off dem i ett försök att rekrytera dem till sin inteckning företag som inteckning rådgivare eller erbjuder dyra och i min åsikt, onödiga inteckning franchise.

Mortgage rådgivare Kurser – En fluga på väggen-konto
Har du någonsin velat veta innan handen hur en CeMAP utbildning kan köras på en daglig basis? Här är en fluga på väggen hänsyn till en nyligen CeMAP 2 & 3 kombinerad utbildning som jag deltog i London drivs av Money Marketing Limited för 10 blivande inteckning rådgivare.

Måndag 09:00
Vi rapporterade alla till konferenscentret i Premier Travel Inn Enfield, där tränaren hälsade 10 mycket orolig och nervös delegater alla letar efter våra tilldelade platser och nickar till varandra i hälsning. Det mest glädjande var den vänliga atmosfären som skapades av den välkomnande tränare och snabbt sätta oss på användarvänlighet och införa den kommande veckan. Det mest överraskande var två stora mappar framför varje delegat, en märkt Notes kurs och de övriga tentor Course.

Väl Away We Go täcker den första delen av kursen och hey, vad är detta? Blir vi testat så tidigt? Japp, säker sak, håna flervalsfrågor examen frågor i slutet av varje täckt del. Inte van vid detta, inte gjort några tentor sedan min skoltid. Ändå måste försöka dem och se hur det går.

Första dagen flög förbi. Vad? Läxor? Inte mycket chans för att umgås i baren ikväll då. Ändå hade jag bättre mitt huvud ner och fokusera.

Tisdag 09:30
Senare börjar idag, behövde den extra halvtimme att ta mig samman. Märkt läxor första och fick 72% inte dåligt. Off går vi efter kursens anteckningar, delegater ställer frågor till tränare som visar en hög grad av kunskap. Ganska gillade att kunna ställa frågor och klargöra saker, absolut inte kunde göra det på en självstudiekurs. Jag får in i denna multi val tentor systemet nu, oftast finns det två definitivt fel svar och som bara lämnar två kvar att tänka på.

Några av dessa frågor är ganska svårt och jag har inte gjort formler och matematik i evigheter. Hej, sa tränaren att alla oss som kämpar med våra matte kunde stanna kvar för lite extra undervisning. Jag gillar tränare! Går ut ur hans sätt att hjälpa. Bra sinne för humor också. Läxor igen? Ser ut som det kommer att bli en daglig sak.

Två gått dagar, hade fem håna tentor redan och gjort ok hittills.

Onsdag 09:30
Här går vi i mitten av veckan och jag börjar få kläm på den här kursen och verkligen njuta av det till sist. Även om det är inte lätt, är folk på kursen börjar göra vänner, bilda grupper och umgås. Njuter idag ännu mer när det handlar om inteckning produkter och att vad jobbet handlar om ändå.

Stannade bakom kväll med några av de andra för att komma till rätta med de formler. Det är ok för en del av de ungdomar på kursen eftersom det inte är länge sedan att de lämnat skolan utan mig, jag har inte gjort några allvarliga matematik för tjugo udda år.

Mer håna tentor idag och jag tror att jag kommer till rätta med den stil av frågor och den tid som avsatts. Några av mina håna examination märken börjar förbättras, inklusive läxor. Saknade familjen dock inte lång tid att gå nu!

Torsdag 09:30
Denna tränare är otroligt, sprickbildning skämt och lätt konversation om några av de läxor svar har visserligen klargjort en eller två saker som jag var lite blyg för att fråga om, ifall jag visade upp mig framför alla. Det är som om tränare vet hur vi tänker och agerar inför andra människor.

Börjar känna sig trött i dag som det börjar komma ikapp på mig. Även om testet tekniken är nu OK, är kursens innehåll börjar bli lite mycket men vi är alla i samma båt och det är fullt håna tentor hela dagen imorgon. Sista dag för att lära sig om bolån och saker men jag måste erkänna att alla försäkringar är ganska förvirrande.

Vad med Full Endowments, kopplade Låg kostnad, Enhet, minskande sikt Level sikt, det är alla en men förvirrande just nu. Måste stanna kvar ikväll för att gå igenom dessa olika strategier för att bättre förstå dem. Mer läxor för ikväll, sista chansen att få preparatet rätt för morgondagen. Måste få en bra ikväll natt sömn, ingen Stella Artois.

Fredag ??09:30
Jag tror inte att det har veckan gått så fort, men jag känner mig så trött. Full håna tentor idag på både CeMAP 2 och 3 papper. Hoppas att jag gör bra, men det borde vara en bra test idag för att se om jag är redo eller inte att sitta rätt tentan nästa vecka. Vi är alla spända och redo för de hånar men vet inte vad som väntar.

Nu kör vi, börjar. Hej det här är ok, vissa av frågorna är enkla och jag vet inte vad jag var orolig. Hoppsan! Det går att låg kostnad kapitalförsäkring frågan igen. Förstår inte riktigt varför de ställer frågor om donationer eftersom de inte arrangeras längre. 85% i CeMAP 2 mock examen som bara tog mig 1,5 timmar av en två-timmars fråga får mig att må bra i morse och jag är döende att diskutera några av de frågor med de andra. Inte ser fram emot de CeMAP 3 tentor denna eftermiddag.

Kom precis igenom CeMAP 3 mock examen med en poäng på 71%. Inte bra nog som det är gränsfall och jag behöver göra mer arbete för nästa vecka innan jag tar den riktiga tentamen. Den goda nyheten är att jag kan ta min kurs anteckningar och tentor Kurs häften med mig hem och testa själv på ytterligare tre håna tentor innan jag sätter den verkliga prov.

Detta var en fluga på väggen tolkning av Joe Kocsis som deltog nyligen CeMAP 2 & 3 kombinerad utbildning.