inteckning rådgivare gör situationen värre

För dem som vill köpa sin första bostad hela tanken på att få en inteckning är redan en enorm uppförsbacke kamp. Det finns mindre attraktiva inteckning produkter än det brukade vara och ännu mindre pengar finns att låna. Om du inte har möjlighet att spara ihop till en handpenning då du kommer att ställas inför ett högre pris och lägre chans att lyckas få en inteckning i alla fall.

Under denna tid då bolånemarknaden som är förvirrande eftersom det är, kan det vara svårt att höra att det har skett en studie från ett av de länder som leder omdöme företag som har resulterat i en svårt att svälja insikten – den allmänna inteckning rådgivare i high street inte gör sitt jobb ordentligt, eller åtminstone inte ge dig de råd du behöver!

I studien framkom att en svag fyra av femtio rådgivare att det närmade faktiskt gjorde vad de var juridiskt skyldig att göra. Företaget tog på vissa undercover forskare, som poserade som ett ungt par som vill köpa sin första bostad, och sedan gick de att tala med ett brett spektrum av banker, hypoteksinstitut, oberoende rådgivare inteckning och fastighetsmäklare.

Resultaten och svar de fick från de rådgivare som knappast lugnande. Som rapporten konstaterade, är den allmänna grunden för en inteckning rådgivare att leverera skräddarsydda och kloka råd till alla kunder, oavsett vilka de är. Vad de fann var att majoriteten av dem som talat med verkade mer intresserade av att få sina kunder att teckna en försäkring affär samt inteckning. Två tredjedelar av rådgivarna knuffade faktiskt information från forskarna för “få en offert på en inteckning garanti” eller liknande. Tydligen knappast någon av bulten på produkter där lämpliga alls.

Av de över alla femtio, gjorde en svindlande Forty One av rådgivarna ger inte alla detaljer att reglerna juridiskt krav. Detta inkluderar att ge dem dokument såsom Initial informationsdokument och en nyckel Fakta Illustration. De måste också se till att du vet när de ger “upplysning” eller rådgivning.

Ännu mer chockerande – trettiofem av rådgivarna inte ens kolla ordentligt om inteckning aktörerna ansökt om faktiskt kommer att vara möjligt för dem att ha råd. Det sista någon behöver i denna finansiella storm är en un-betalas inteckning.

Det tråkiga är att många av de företag som hjälpa dem som kämpar med amorteringar re och andra finansiella bekymmer kan se tydligt att de råd och inteckning själva produkten som har getts till kunderna är mycket olämpligt och lite eller ingen tid har ägnats kunderna.

En mycket stark vibe av en “som passar alla” attityd har föreslagits av de mönster som framkommer genom denna studie.