inteckning råd – varför skulle jag behöva det

Varför skulle någon behöva inteckning råd?

En gång i tiden, få en inteckning var en enkel affär. Du räddade upp din insättning och gjorde en tid hos din Building Society chef. Då du ödmjukt och tacksamt accepterade vad han (det var oftast han) behagade att erbjuda dig.

Numera, saker är mycket annorlunda. Det finns hundratals långivare som erbjuder tusentals olika produkter av alla former och storlekar – och de är alla konkurrerar om din verksamhet. Vilket är trevligt. Men effekten är att försöka undersöka marknaden på egen hand är en svår och mycket förvirrande utsikter. Så det gör verkligen vettigt att söka inteckning råd.

• Samt att det finns tusentals av inteckningar finns, är varje individ vill ha en inteckning ett unikt fall. För att hitta rätt inteckning för dig, alla sorters faktorer måste beaktas: din inkomst, vilken typ av egendom som du behöver, storleken på insättningen du har tillgängligt, din kreditvärdighet, din inteckning inställningar, t.ex. fast eller rörlig ränta, längden av inteckning sikt du behöver – listan kan göras lång. Du behöver inteckning råd som hjälper dig att matcha den lämpligaste inteckning produkt till din specifika läge och preferenser.
• Du kan också behöva inteckning råd som hjälper dig att förstå många begrepp som kan vara nya för dig. Till exempel,
o Vad menar “fast ränta” och “rörlig ränta”? Vilket skulle vara mer fördelaktigt för mig?
o Vad är en tracker inteckning?
o Varför skulle jag vilja ett intresse som bara inteckning?
o Varför har vissa långivare ut en tidig betalning påföljd?
o Hur arbetar jag ut vilka avgifter debiteras av olika långivare?
• Mortgage råd kan också utvidgas till att hjälpa dig att fylla i ansökningsformuläret Mäklaren eller rådgivare vet hur frågorna kan besvaras på bästa sätt för att få godkänt.
• Det kan visa sig att du behöver en speciell typ av inteckning. Till exempel om din kreditvärdighet är inte så bra, kan du behöva en dålig kredit inteckning. I så fall behöver du verkligen inteckning råd att hjälpa dig att veta vem de ska gälla för. Om du ansöker till människor som kommer säkert att förkasta dig, kommer det att skada din kreditvärdighet ytterligare.

Vid slutet av dagen, även om inteckning rådgivare kan bedöma dina behov och rekommendera en viss produkt till dig, är det helt och hållet ditt beslut om vilken du väljer. Men utan att få bra inteckning råd, kommer du att finna det mycket svårt att fatta ett välgrundat beslut.