inteckning råd – var hittar jag det

När du vill inteckning rådgivning, var har du leta efter det?

Du kan naturligtvis diskutera det med dina kollegor på jobbet eller dina vänner på puben. Informellt inteckning råd har verkligen sin plats. Och om någon har gått igenom processen nyligen, kanske de vet vad de pratar om. Men du kan inte riktigt stämma dem om allt går fel!

Om du letar efter inteckning råd som är lite mer formell, din lokala bank nästan säkert anställer någon som kallas en “Mortgage rådgivare”. Om du ber att se denna person, kommer han eller hon att vara mycket trevliga och vänliga, och bara alltför angelägna om att sitta ner och diskutera en inteckning med dig. Den sak du måste komma ihåg är att denna person är anställd av banken att sälja er att bankens produkter – inte att ge dig råd om vad som är bäst för dig. Vad mer kan den bästa inteckning för dina ändamål finnas till försäljning på bättre Bank väg. Men inteckning rådgivare på Bigger banken inte kommer att berätta om det.

Detta innebär att även om banken där du går för inteckning råd inte råkar fylla på den mest lämpliga produkten för dig, kommer de ändå att försöka sälja dig en av sina produkter. De kommer inte att säga “Jo faktiskt, är ingen av våra produkter precis rätt för dig – prova Bättre Bank väg. De har bara en sak! “Deras inteckning rådgivare jobb kan vara på linjen för att säga detta eftersom han / hon är anställd för att sälja att bankens produkter!

Så var ska du leta efter din inteckning råd? Du måste vara ute efter någon som:
• behandlar hela sortimentet;
• har inget att vinna eller förlora genom att rekommendera en viss produkt eller styra dig bort från en annan produkt;
• har erfarenhet och kunskap för att ge dig rätt sorts inteckning rådgivning.

Du kan ofta hitta någon med dessa kvalifikationer genom att leta efter ett oberoende inteckning mäklare eller oberoende inteckning rådgivare. Men innan det arbetar med någon, kontrollera att han / hon har nödvändig erfarenhet och kvalifikationer.

Eftersom du ofta påmind, köpa ett hem är förmodligen den största affären i ditt liv. Du har inte råd att chansa med din inteckning råd – se till att du hittar den som är bäst kvalificerad att ge den.