inteckning råd – rätt tid eller fel tid

Starta hem-köpprocessen för första gången? Din första tanke kan vara “Hjälp!”

Är det där du börjar leta efter inteckning råd? Eller finns det en bättre tid?

Om du verkligen inte har en aning om var du ska börja, kan du söka inteckning råd på denna punkt. Den inteckning rådgivare kan bedöma din situation och dina behov – till exempel hjälpa dig att räkna ut vad du har råd med tanke på dina andra åtaganden, din kreditvärdighet, hur stor insättning du kan hantera, etc. Han / hon kan också hjälpa du klargöra dina tankar om hur länge en term som du vill att din inteckning att pågå.

Denna typ av inteckning råd skulle hjälpa dig att bli tydligare i ditt sinne vad prisklassen för att göra ditt hus-jakt i. Det finns inte mycket mening med att sätta ditt hjärta på ett visst hus, bara för att upptäcka när du gör dina summor som du kan ‘t råd med det. Dessutom, om du hittar ett hus som många andra människor är ute efter, kan säljaren ge dig företräde om du redan har en inteckning uppradade – eller nästan uppradade.

Men många människor anser att den bästa tiden att börja leta efter inteckning råd är när du har hittat huset du vill köpa. I detta skede, kommer den person som tillhandahåller inteckning råd att kunna gå rakt in tvättning marknaden för att hitta den inteckning och affären som är mest lämplig för dig. Han / hon kommer fortfarande att behöva bedöma dina behov och din situation

Sanningen är nog att det inte finns något fel tid att leta efter inteckning rådgivning. Det beror på vad du behöver, vad din situation är, och vilken typ av inteckning råd du vill. Om du är ny på det hela, hjälper det verkligen att ha någon att bedöma dina behov och hjälper dig att veta var du ska börja. En riktigt bra mäklare eller inteckning rådgivare skulle vara alltför glada att tillhandahålla denna typ av inteckning rådgivning.