inteckning råd första gången köpare

För många nygifta att köpa sin första bostad tillsammans är något som de drömmer om. När de läser varje hus som de föreställa sig hur bra deras nya möbler kommer att visas och vilka vackra färger de kommer att måla varje vägg och även vilka av sovrummen kommer att vara perfekt för deras kommande barn.

Men långt från dessa underbara idéer på en oro för att de borde ha på båda deras sinnen är inteckning. En Första gången Mortgage för ett hem kan bli dyrt om man inte vet vad du ska leta efter.

Majoriteten av banker och finansinstitut erbjuder ofta första gången bostadslån till människor som vill köpa en bostad men första gången bolån är något annorlunda med konventionella bolån i så mycket som första gången sökande inte har en trovärdig redogörelse för en tidigare amorteringar.

Många första gången köpare gör sina finansiella affärer med bara en av de många finansiella institutioner där ute, inklusive att ha en aktuell eller sparkonto med dem. De kommer att vilja tänka på dem först när de letar efter först en tid inteckning. Dessa finansiella institutioner kommer mer än sannolikt redan har en uppfattning om din tidigare och nuvarande finansiella ställning som ountless människor ansöka om kreditkort från sin huvudbank och detta kan säkert hjälpa dig när det är dags att fylla i alla de dokument som behövs för en inteckning.

Bankerna kommer att vilja veta hur säker din anställning är och de kan begära en skriftlig bekräftelse på din anställning och inkomst från din arbetsgivare. Det är lämpligt att du låter din arbetsgivare vet att du ansöker om ett lån så att de kommer att hålla och öga på sådana brev från din långivare. Om du är egen företagare sedan din bank kan begära en kopia av din senaste självdeklaration. De kommer att vilja se detta helt enkelt eftersom det kommer att ge dem en bättre förståelse för din årliga bruttoinkomst, så var redo att leverera sådana deklarationer för de senaste 3 åren så.

När du ansöker om ett första gången inteckning bör du veta att hemmet du köper kommer att vara den viktigaste delen av säkerheter som du kommer att äga. Men tänk på bank eller inteckning företaget kommer att ha befogenhet att återta ditt hem bör du någonsin misslyckas med att möta återbetalningar och andra villkor som anges i inteckning avtal.

I ett antal fall där ett hus köpare som söker en första gången inteckning banken får väl be någon att underteckna låneavtalet. Ganska ofta en förälder kommer att vara co-signer. Men var medveten om att detta betyder att om du misslyckas med att göra återbetalningar då co-signer blir ansvarig.

Medan visionen om dig in så mycket finansiell skuld kan göra dig försiktig ansöker om ett första gången inteckning, är satsningen väl värt det. som att äga ditt eget hem är ett steg i rätt riktning för en trygg ekonomisk framtid.