inteckning råd för första gången hem köpare

Du vet det gamla talesättet, att köpa ett hem, och att få en inteckning, är det viktigaste finansiella transaktionen flesta människor kommer att göra i sina liv. Det är en kliché, men det är definitivt sant. Få fel inteckning och du kan hitta din ekonomi okontrollerat och i trubbel. Rätt inteckning, å andra sidan, kan göra homeownership mycket enklare (och mindre belastning på din ekonomi). Med detta i åtanke, här är några snabba inteckning tips för första gången Hem köpare.

innan du ansöker

Förberedelser för att ansöka om en inteckning är kanske det viktigaste steget i att faktiskt få lånet. Beredning handlar om att städa upp din ekonomi, och att din kredit är i ordning innan du börja kontakta långivare.

Fixa din kredit: Din kreditvärdighet är en av de viktigaste faktorerna som långivare använder för att avgöra hur mycket lån de är villiga att låna ut, och vad din ränta kommer att bli. Om din kredit är i dåligt skick, kan du förvänta dig en högre ränta, och mycket dålig kredit kan även hindra dig från att få en inteckning alls. För att börja fastställa din kredit, betala räkningar i tid och kontrollera din kredit rapport för fel. Se till att din kredit är i god form innan du börjar ansöker om lån.

Utvärdera dina Ekonomi: Denna del av processen handlar om att bestämma hur mycket lån du har råd. Gör två listor: en av din månatliga inkomst, och en av dina månatliga skulder. Detta kommer att hjälpa dig att räkna ut din budget och hur mycket du har råd i amorteringar. Naturligtvis dessa är bara preliminära siffror, men det är bra att veta var din ekonomi står innan du börjar prata med långivare.

Välj din inteckning typ: Fast ränta inteckningar är inte alltid det bästa alternativet. Om du bara planerar att bo i hemmet under några år, kan du hitta en justerbar ränta inteckning är mer prisvärd. Du kan alltid refinansiera till en fast ränta inteckning om du väljer att stanna i hemmet permanent.

ansökningsprocessen

Att ansöka om en inteckning är en ganska komplicerad process. För första gången köpare finns flera viktiga punkter att vara medveten om. Här är några tips som hjälper dig att få igenom ansökningsprocessen.

Välj en långivare: När du väljer en långivare kan det vara frestande att helt enkelt välja den institution som erbjuder dig de lägsta priserna, men det är klokt att vara medveten om det faktum att skrupelfria företag har för avsikt att faktiskt ge dig de låga priserna de annonsera. Det är mycket viktigare att välja en pålitlig långivare som är villiga att svara på dina frågor och hjälp när du behöver det.

Köp Poäng: De flesta långivare som erbjuder “poäng” som ett sätt att du kan köpa ner din ränta. Detta kan vara ett utmärkt sätt att spara en betydande summa pengar under hela löptiden för ditt lån, men de pengar som du betalar för poäng måste betalas kontant vid tillträde, så se till att ditt kassaflöde kan täcka detta. Lägg också märke till hur mycket långivaren laddas per led – i vissa fall, kan punkter kosta mer än vad du skulle spara över inteckning sikt så att köpa poäng inte alltid vettigt.

Lås in din ränta: Låsning i en låg ränta kan spara tusentals dollar under hela löptiden för ett lån, men försöker rida marknaden väntar på att bottna kan vara riskabelt. Vänta inte för länge med att låsa in din ränta, och ägna mycket uppmärksamhet åt marknaden, eller så kan du sluta med en högre ränta än vad du har råd.

Undersök Dolda kostnader: Utgående kostnader, som normalt kostar mellan tre och fem procent av värdet på hemmet, skall betalas kontant när du stänger på huset. När du får din god tro uppskattning från din långivare, kontrollera den noggrant för dolda kostnader, såsom avgifter dokumentleverans och avgifter bearbetning. Om du är försiktig kan du spara hundratals kronor i dolda kostnader genom att förhandla med din långivare, vilket innebär mindre pengar att betala vid stängningstid.

tips för att stänga

Utgående kan vara knepigt också, speciellt om problem uppstår vid stängningstid som inte var uppenbara tidigare, till exempel behovet av reparationer i hemmet. Dessa typer av problem bör inte påverka din inteckning, dock.

En aspekt av kursen som kan påverka din inteckning är det datum då du stänger. Detta beror på att när du stänger, måste du betala kontant före betald ränta som intjänas på din första inteckning betalning. Denna kontant betalning omfattar ränta från stängningstid tills du gör den första utbetalningen. Om du inte har mycket pengar att avvara, stänger i slutet av månaden för att minska mängden förbetalda ränta pga.