inteckning råd – bra, dåligt och likgiltig

En inteckning är den största affären i ditt liv. Alla vet det. Så det är förvånande hur många människor går in i det utan att ta någon form av inteckning rådgivning. Som ett resultat, många människor får betala betydligt mer än de behöver.

Så ja, generellt är det en mycket bättre idé att leta efter inteckning råd innan du går till en inteckning. Men problemet är att kvaliteten på inteckning råd som är tillgängliga varierar vilt från en rådgivare till en annan.

Problemet är att de flesta människor som väljer att gå för inteckning råd egentligen inte vet exakt vad de letar efter. Så vad consitutes bra inteckning råd?

• God inteckning råd bör förklara olika sätt att betala tillbaka ditt lån – till exempel, bara ränta eller återbetalning av kapital. Rådgivaren ska se till att du är tydlig med för-och nackdelar med respektive metod.
• Den ger god inteckning råd kommer att göra en grundlig bedömning av dig som kund. Denna bedömning kommer att inkludera din ekonomiska situation – dvs din inkomst, din kreditvärdighet, och hur mycket av en insättning kan du ge – dina behov inteckning och dina preferenser egendom. Utan detta är det omöjligt att veta vad produkten är rätt för dig.
• Ett annat mått på god inteckning råd är att rådgivaren kan komma hela marknaden och välja en produkt som är rätt för din situation. Många människor som kallar sig “inteckning rådgivare” är knutna till särskilda långivare och därför kan bara komma åt de produkter som långivare.
• God inteckning råd måste hjälpa dig att vara tydlig med de olika sätten att betala ränta. Rådgivaren måste förklara vad som menas med fast ränta inteckning, standard rörlig ränta inteckning, tracker inteckning etc. och hjälper dig att välja rätt för din situation.
• God inteckning rådgivning ingår också förklara om inteckning villkor och de effekter en längre eller kortare inteckning sikt skulle ha på dina betalningar – till exempel, tar din inteckning på längre sikt kan innebära din månatliga betalningar skulle vara mindre, men du skulle betala mer ränta övergripande. Du måste också vara tydliga om straffavgifter för förtida återbetalning, om det finns någon.

Kvaliteten på inteckning råd du får kommer att göra stor skillnad för din förmåga att njuta av ditt liv som fastighetsägare. Om du hittar de råd du får är inte upp till standarden, gå någon annanstans innan du tar steget.