inteckning råd 7 tips för fastställande kredit

Enligt Experian, är en kredit värdering ett antal långivare använder för att hjälpa dem att avgöra: “Om jag ger den här personen ett lån eller kreditkort, hur troligt är det jag kommer att få betalas tillbaka i tid?” Den information från dina kreditupplysningar används för att skapa din kredit värdering.

Innan få en kredit, få din gratis kredit rapport från varje av de tre stora kreditupplysningsföretag (kreditvärderingsinstitut): Experian, Equifax, TransUnion. Enligt federal lag har du rätt till en varje år. Beställ online på www.annualcreditreport.com, eller ring 1-877-322-8228. Kontrollera att någon annans uppgifter inte blandas in i din rapport. Om så är fallet, kontakta CRA omedelbart och få dem bort den.

Följ sedan dessa tips som hjälper dig skapa kredit och bygga upp din kredit värdering:

Ett. Etablera kontroll och sparkonton och underhålla dem på ett ansvarsfullt sätt.

2. Kombitrafik på någon annans god kredit genom att läggas till ett kreditkort som en “godkänd” (gemensamma) användare.

Tre. Få någon att underteckna ett lån för dig (t.ex. finansiering av en bil, eller andra lån) och göra dina betalningar i tid.

Tre. Ansök om studielån och göra dina betalningar i tid.

4. Ansök om ett kreditkort eller ett säkrat kort. Men, se till att emittenten rapporterar att alla tre kreditvärderingsinstitut. Annars kommer kortet inte hjälpa dig att bygga din kredit.

6. Ansök om ett gas-kort och ett varuhus kort att lägga till din kredit mix.

7. Använd ditt kreditkort regelbundet, men klokt. Gör alla betalningar i tid eftersom de två viktigaste faktorerna i din poäng är om du betalar dina räkningar i tid och hur mycket av er tillgängliga krediten du faktiskt använder.

Etablera och upprätthålla en god kredit kommer att köpa ett hem mycket enklare för dig. Du skulle kunna få ett bra lån till fast ränta i stället för att nöja sig med en rörlig ränta sub prime lån. Det kommer också att hjälpa till ibland kan du behöva en linje hem kapital kredit för hem förbättringar eller ett hem kapital lån för skuldkonsolidering, inklusive betala av studielån.